Bale, Camavinga, Grealish, Vancsa Zalán – sztárügynökségnél a tehetség

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2021.10.21. 11:30
null
David Manasseh (balra) fantasztikus tehetségnek tartja Vancsa Zalánt, aki az európai topfutball legmagasabb szintjére is eljuthat
Vancsa Zalán a héten – éppen útban Prága felé az MTK U19-es csapatának meccsére az UEFA Ifjúsági Ligában –nyilatkozott a Nemzeti Sportnak arról, hogy a napokban megegyezett az ICM Stellar nemzetközi ügynökséggel, és a jövőben a klasszisok sorát képviselő londoni székhelyű iroda fogja egyengetni a pályafutását. Amíg a szélső elutazott a cseh fővárosba, hogy aztán két góllal és egy gólpasszal főszerepet játsszon az MTK továbbjutásában, addig megkerestük az ICM Stellart, hogy megtudjuk, milyen lehetőséget látnak a 16 éves tehetségben.

 

Gareth Bale, Eduardo Camavinga (mindkettő Real Madrid) Jack Grealish (Manchester City), Luke Shaw (Manchester United), Sergino Dest (FC Barcelona), Jordan Pickford (Everton), Wojciech Szczesny (Juventus) – és sok más klasszis mellett múlt héttől már az MTK Budapest tehetsége, Vancsa Zalán is tagja az egyik legnagyobb európai játékosügynökség, az ICM Stellar ügyfeleinek.

A BASELTŐL MÁR ÉRKEZETT AJÁNLAT

A Nemzeti Sport értesülései szerint már a nyáron érkezett konkrét ajánlat Vancsa Zalánért, a svájci FC Basel szerződtette volna a fiatal szélsőt (de belga és dán klub is bejelentkezett érte), de nem született egyezség az MTK-val. A szélső ügyeiben eddig tárgyaló bátyját, Vancsa Milánt, arról kérdeztük, mit remélnek a Stellar Sportsszal való együttműködéstől, milyen pluszt adhat egy elismert nemzetközi ügynökség.

„Valóban volt már nyáron is érdeklődés Zalán iránt, például a Basel részéről – erősítette meg információnkat Vancsa Milán. – De eddig egyik érdeklődő részéről sem éreztük azt, hogy komoly, hossz távú tervei lennének Zalánnal, és hajlandó áldozni is a szerződtetéséért. Zalán nem szeretne muszájból váltani, szeretné kivárni a legjobb lehetőséget, éppen ezért hosszabbítottunk nemrég három évvel, 2024-ig az MTK-nál, ahol biztosítva látjuk a fejlődését.Az ICM Stellartól azt reméljük, hogy tapasztalatai és nemzetközi kapcsolatai révén ki tudja szűrni a komolytalan ajánlatokat, nem az a cél, hogy Zalánt minél több klubnak beajánlják különböző ügynökök, hanem az, hogy olyan klubnál futballozzon, amelynél folyamatosan előre tud lépni. Ez az egy év ezért is kiemelten fontos, mert ez lehet az első teljes idénye a felnőttek között, és ha az eddigiekhez hasonlóan a folytatásban is folyamatosan lehetőséget kap, az NB I-ben, akkor az nagyon sokat jelenthet a fejlődésében.”

A londoni központtal működő ügynökség közreműködött a 2021-es év legdrágább átigazolásában, az angol válogatott Jack Grealish Manchester Cityhez szerződésében, akiért sajtóhírek szerint 117.5 millió eurót fizetett a City az Aston Villának. De nemcsak emiatt sorolható a legnagyobb ügynökségek közé az ICM Stellar, hanem több száz ügyfele és a szinte az egész világot lefedő ügynöki hálózata miatt is. Ha egy ilyen kaliberű ügynökség kapcsolatba lép egy magyar tehetséggel, akkor arra érdemes odafigyelni, már csak azért is, mert az ICM Stellarnak korábban nem volt magyar ügyfele.

Vancsa Zalán lesz az első.

Az MTK Budapest tehetséges labdarúgója október 27-én lesz 17 éves. A megállapodás múlt héten Magyarországon megszületett az ügynökség és a játékos családja között, de érdemes leszögezni, hogy 18 éves kor alatt képviselői szerződés nem köthető, ezért a szélső ügyeit továbbra is bátyja, Vancsa Milán képviseli (és persze édesapja, a korábbi NB I-es labdarúgó, Vancsa Miklós is mindenben támogatja). De immár szoros együttműködésben az ICM Stellarral, amelynek egyik vezetője, David Manasseh és munkatársa, Tony Appiah nyilatkozott a Nemzeti Sportnak arról, hogyan kerültek kapcsolatba a szélsővel.

„Az ICM Stellar Sports hatalmas nemzetközi ügynökség, világszerte sok megfigyelőnk van és rajtuk keresztül kerültünk kapcsolatba Zalánnal is – elevenítette fel az ügynökség ügyvezetője, David Manasseh. Először is az édesapjával és a bátyjával ismerkedtem meg, és miután meggyőződtem arról, hogy Zalán teljes mértékben a futballra fókuszál és a családja is maximálisan mellette áll, akkor megbeszéltük, hogyan tudunk együtt dolgozni a jövőben.”

A szurkolókat ilyenkor persze az érdekli a legjobban, mégis milyen jövő előtt áll a tehetség, hol folytathatja a pályafutását az elkövetkező években.

„Zalán fantasztikus tehetség, akár az európai topfutball legmagasabb szintjére is eljuthat, de még nincs itt az ideje, hogy a klubváltásról beszéljünk. Az olyan játékosok, akik tizenhat évesen az élvonalban játszanak és gólt is szereznek (Vancsa Zalán kilenc meccsen szerepelt eddig az NB I-ben és augusztusban, az Újpest ellen győztes gólt szerzett – a szerző), Európában mindenütt érdekesek. De egyelőre az a legfontosabb, hogy minden mérkőzésen kihozza magából a maximumot, a pályán és azon kívül is mindent annak rendeljen alá, hogy egyre jobb labdarúgóvá váljon – fogalmazott Manasseh, és munkatársa, Tony Appiah is azzal folytatta, hogy egyelőre az NB I-ben is sokat fejlődhet – Vancsa Zalán az első magyar sportoló, akit az ICM Stellar képvisel. Ügynökségünk a világ legjobbjaival dolgozik és azt hisszük, hogy rövidesen Zalán is egy lehet a nagyok közül. A magyar labdarúgás fejlődő pályán van, az MTK pedig az a klub, amelynél egy fiatal játékos minden támogatást megkap, hogy a legjobbat hozhassa ki magából.

Manasseh azt is hozzátette, nagyapai ágon ő is magyar származású, már csak ezért is kötődik Magyarországhoz. Tisztában van vele, milyen sokat lépett előre a magyar futball az elmúlt években, ezért bízik benne, hogy a Vancsa Zalánnal megszületett egyezség csak az első lépés, és a jövőben egyre több magyar tehetség csatlakozhat Jack Grealishhez vagy éppen Eduardo Camavingához, és dolgozhat együtt ügynökségükkel.


CSAK A JÁTÉKRA SZERETNE KONCENTRÁLNI

Az adatbank.mlsz.hu szerint Vancsa Zalán még ötéves sem volt, amikor 2009-ben igazolt labdarúgó lett az MLTC-nél, azóta megjárta az FTC, és a Vasas utánpótlását is, de tízéves kora óta – kisebb megszakítással – az MTK játékosa. Idén április 24-én bemutatkozott az NB I-ben, s 12 év elteltével ott tart, hogy Európa egyik legnagyobb ügynökségével dolgozhat együtt.

„A napokban írtam alá egy plusz egy évre az ICM Stellar Sportshoz. David Manasseh rendezi majd az ügyeimet, ő jelenleg az egyik legjobb a szakmában. Elmondta, rajtam és a befektetett munkámon múlik, hogyan alakul a karrierem. Megbeszéltük, hogy nem szeretnék a pletykákkal foglalkozni, csak akkor szól majd nekem, ha konkrét, jelentős ajánlat érkezik értem. De most nem foglakozom a jövőmmel, a pályán szeretnék bizonyítani és minél jobban játszani minden meccsen” – nyilatkozta még kedden a Nemzeti Sportnak Vancsa Zalán, majd elment Prágába, és két góllal, illetve egy gólpasszal főszerepet vállalt a Sparta Praha elleni 3–3-as döntetlenben és az MTK U19-es csapatának továbbjutásában az UEFA Ifjúsági Ligában. Az első meccsen is duplázó Vancsa egyébként négy góljával – három játékossal holtversenyben – vezeti a bajnoki ág góllövőlistáját.

A szélső hozzátette, a nyáron még nem gondolta volna, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi minden történik vele, de élvezi, hogy felpörögtek az események, és hogy ilyen sok mérkőzésen játszhat, hiszen múlt héten kezdőként ebben az idényben először 85 percet játszott az NB I-ben a Puskás Akadémia ellen, majd következett az Ifjúsági Liga, és már alig várja, hogy vasárnap a Ferencváros ellen az első örökrangadóján is pályára léphessen…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik