P. K. 2022.01.03 15:02 Frissítve: 2022.01.03 15:17

MTK: három játékos távozását is bejelentették

Az MTK Budapest NB I-es labdarúgócsapata délelőtt bejelentette Szakály Dénes és a szlovák Andrej Kadlec szerződtetését, míg délután három játékos távozásáról adott hírt a klub hivatalos honlapja.

Dimitrov (jobbra) 2020-ban érkezett az MTK-hoz, 36 NB I-es bajnokit játszott a csapatban, de a téli felkészülést már nem kezdte meg az együttessel (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

„A rövid bajnoki szünet után hétfőn elkezdtük a felkészülést a tavaszi idényre – írja az MTK labdarúgócsapatának hivatalos honlapja, az mtkbudapest.hu. – Már nem csapatunkkal kezdte meg a munkát Tiago Ferreira, Szrdjan Dimitrov és Haraszti Zsolt sem, ők mindannyian távoznak. A portugál védő másfél éven át volt klubunk játékosa, most közös megegyezéssel bontottunk szerződést. Ahogyan Dimitrovval is, a 29 éves középpályás bő egy éven át erősítette csapatunkat, míg az ősszel nálunk kölcsönben lévő Haraszti visszatér Paksra.”

Az MTK korábban három új játékost jelentette be, a csatár Futács Márkót már a hétvégén, hétfőn pedig a szlovák védőt, Andrej Kadlecet és a középpályás Szakály Dénest.

Az MTK ezen a héten itthon készül a január végi bajnoki rajtra, majd január 15. és január 22. között a tervek szerint Törökországban edzőtáborozik Márton Gábor vezetőedző együttese. Legalább három felkészülési meccs szerepel a törökországi programban, élvonalbeli klubok ellen, de indulás előtt, január 14-én még Magyarországon is lesz egy edzőmérkőzése az együttesnek. Az ellenfelekről és a konkrét időpontokról későbbre ígért tájékoztatást a klub.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők:
Andrej Kadlec (szlovák, SKF Sered – Szlovákia), Futács Márkó (Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Szakály Dénes (BFC Siófok)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Marin Jurina (bosnyák, Mezőkövesd), Szépe János (Mezőkövesd)
Távozók: Tiago Ferreira (portugál, szabadon igazolható), Szrdjan Dimitrov (szerb, szabadon igazolható) 
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Haraszti Zsolt (Paksi FC) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.