nemzetisport.hu
2017.08.29 20:58 Frissítve: 2017.08.29 21:23

MLSZ: sokba került Pintér szidalmazása és a lelocsolás

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága augusztus 29-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

A Puskás Akadémia játékosai a Haladás-szurkolóktól is kaptak egy kis frissítőt (Fotó: Unger Tamás)

 

NB I

A fegyelmi bizottság Horváth Ferenc vezetőedzőt (Balmazújváros), mert a Puskás FC elleni mérkőzés után adott nyilatkozatában a játékvezetők működésére negatív kijelentést tett, 50 000 Ft pénzbírság megfizetésére kötelezi.

A fegyelmi bizottság a Videoton–FTC meccsel kapcsolatban a Videotont mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A fegyelmi bizottság a Balmazújváros–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és sportvezetők szidalmazása) 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A fegyelmi bizottság a Haladás–Puskás mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél edzőjének és más sportszervezeteknek a szidalmazása), továbbá az ellenfél egyik játékosának nézőtérről történt lelocsolásáért 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A fegyelmi bizottság a Honvéd–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél egyik játékosának és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A fegyelmi bizottság a Diósgyőr–Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Toni Kanalos (Kazincbarcika) 1, Szabó László (Sopron) 1, Koronczai Benjamin (Sopron) 1 soron következő férfi felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A fegyelmi bizottság a Kazincbarcika–Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Kazincbarcikát a rend nem megfelelő biztosításáért (tárgy futópályára történt bedobása) és a Nyíregyházát szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A fegyelmi bizottság az MTK–Budafok mérkőzéssel kapcsolatban a Budafokot szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

NB III

Bartha Roland (Gyöngyös) 1, Bárdos Bence (Diósgyőr) 1, Nagy Bence (Nyírbátor) 1, Reznek Donát (Nyírbátor) 1, Kovács Gergő Miklós (Cigánd) 1, Varga Bence (Iváncsa) – mert amikor a labda nem volt játékban tenyérrel arcon ütötte ellenfelét – 4, Gálfi László (III.ker.) 1 soron következő férfi felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Honti József edző (BKV), mert a technikai zónát elhagyta és közben a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

Puskás FC 30, Videoton FC 30, Sopron 20, Nyírbátor 14, Szekszárd 10, Szabadkikötő 10, BKV 10 ezer forint.

2022.09.29 09:43:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Kiállításokkal tarkított Közép-európai Kupa-döntőt nyert meg a főként itthon remeklő csapat 1962-ben

2022.09.22 09:05:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

1922 – Elsősorban Szűcs János elnök érdeme, hogy kinőhetett a földből.

2022.09.19 22:34:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mérkőzést Szepesi György közvetítette a rádióhallgatóknak, s a lefújás után felvetette, hogy akkor lesz igazán esélyünk a kupákban, de főképp a BEK-ben, ha egy vagy legfeljebb két csapatba tömörítik az ország legjobb futballistáit.

2022.09.18 15:20:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.

2022.09.16 23:06:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg ez a jelenlegi rendezetlen állapot.