A Debrecen kétgólos előnyével közel a kupadöntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.13. 18:02
null
Kondás Elemér és Garami József jókedvű volt a meccs előtt (Fotó: MTI)
A Ligakupa elődöntőjében az MTK csak az első félidőben tudott igazi ellenfele lenni a rengeteg fiatallal felálló Debrecennek. A hazaiak lendületes játéka három gólt hozott, csak Torghelle Sándor szépítése adhat reményt a kék-fehéreknek a visszavágó előtt.

 

LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Debrecen–MTK 3–1 (2–1)
Debrecen. V: Erdős J.
Debrecen: Verpecz – Kuti (Dombi), Szatmári, Máté, Ferenczi – Bódi, Ludánszki (Zsidai), Berdó, Sós (Jovanovic) – Tisza (Mihelic), Szécsi (Bereczki). Vezetőedző: Kondás Elemér
MTK: Groppioni – Halmai R. (Poór), Baki, Vukmir, Vadnai – Thiam, Vass Á. (Schrammel), Kanta (Pölöskei) – Bese, Torghelle (Horváth; Cseke), Hajdú. Vezetőedző: Garami József
Gólszerző:
Ludánszki (17.), Tisza (30. – 11-esből), Bereczki (75.), ill. Torghelle (33.)

A visszavágót május 26-án rendezik a Vasas-pályán, a másik ágon május 27-én találkozik egymással az FTC és a Honvéd.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke bejelentette, hogy jövőre nem lesz Ligakupa, de most még van! Ezért gyürkőzött egymásnak Debrecenben a DVSC és az MTK csapata. Kedden a Ferencváros 3–0-ra nyert a Honvéd ellen, ezzel fél lábbal már a döntőben érezheti magát.

A meccs előtt mindkét edző azt fejtegette, hogy nehéz mérkőzés elé néznek, és be szeretnének jutni a fináléba. Az MTK, amely évekig kizárólag fiatalokkal szerepelt a sorozatban, most Garami József elmondása szerint vegyesebb csapattal állt fel. Kondás Elemér gondjait a rengeteg sérült szaporította.

Vajon elég lesz-e a Loki előnye a visszavágóra? (Fotó: MTI)
Vajon elég lesz-e a Loki előnye a visszavágóra? (Fotó: MTI)

Jobban kezdett az MTK, többször is helyzetbe került, sőt Torghelle révén még a vezetést is megszerezhette volna, ha a léc nem segíti ki a hazaiakat. A kihagyott lehetőségek aztán meg is bosszulták magukat, mert a 17. percben lényegében az első lehetőségét kihasználta a Debrecen, amikor Ludánszki egy lépésről gyötörte a hálóba a bal kapufáról kipattanó labdát. 1–0

A gól megzavarta az MTK-t, a Debrecen pedig fellelkesedett, és Halmai Ramon nagy hibáját kihasználva tizenegyeshez is jutott a 30. percben, Tisza biztosan értékesítette (2–0). Az már más lapra tartozik, hogy a tizenegyest megelőző szabálytalanság bizony a vonal előtt történt...

A kétgólos hátrány sem törte le az MTK-t, amely a nagyon agilis Torghelle látványos gólja révén alig három perc múlva szépített. 2–1

A gól után újabb MTK-lehetőségek következtek, de újabb gólt már nem sikerült szereznie a budapestieknek. Jó volt az iram, sok lehetőséget láttunk, és a félidő vége felé újra a Debrecen ragadta magához a kezdeményezést.

A második félidőre hármat cserélt az MTK, mert Garami József már a hétvégi bajnokira is gondolt. Kanta és Torghelle, a két legveszélyesebb vendégjátékos már nem játszott a második játékrészben.

A Debrecen fiataljai jól küzdöttek a második félidőben, és nagy csatára késztették az MTK védőit. Valamivel kevésbé volt lendületes az iram, viszont a hazaiak jobban futballoztak, és a gyengébben védekező MTK hibáit kihasználva a csereként beálló Bereczki a 75. percben megszerezte a harmadik hazai gólt. 3–1

A DVSC megérdemelte a győzelmet, sok helyzetet alakított ki, és fél lábbal már ott van a Ligakupa döntőjében. A kétgólos előny viszont nem ledolgozhatatlan, de nagyon nehéz dolga lesz az MTK-nak, ha történetében először a Ligakupa fináléjába akar jutni.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, A DEBRECEN KÉTGÓLOS ELŐNNYEL MEHET A VISSZAVÁGÓRA. 3–1
90. perc: HÁROM PERC A HOSSZABBÍTÁS.
90. perc: Pölöskei
labdát vesztett az MTK kapujának előterében, a labda Bereczkihez került, aki nagy helyzetben, 15 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.
86. perc: Bódi
kellemetlen, 17 méteres lövését védte szépen Groppioni.

85. perc: Bódi kapott sárga lapot, mert ellökte Besét.
83. perc:
A megsérülő Horváth helyett Cseke az MTK-ban.
80. perc: Bereczki
újra gólt lőhetett volna, de ezúttal Groppioni kiütötte a jobb alsóba tartó labdát.
79. perc: Dombi
érkezett Kuti helyett a Debrecenben.
75. perc: GÓÓÓÓÓL! NÖVELTE ELŐNYÉT A DEBRECEN!
Az imént becserélt Bereczki rávezette a labdát Hajdúra, majd 15 méterről a jobb alsóba lőtt. 3–1
70. perc: Szécsi
helyett Bereczki a Debrecen csapatában.
66. perc:
MTK-csere, Vass helyett Schrammel játszik.
Ludánszki
helyett Zsidai a Debrecenben.
57. perc:
Újabb debreceni csere. Sós helyett Jovanovic a pályán.
55. perc: Thiam
szenzációs ütemben indította Horváth Zsoltot, aki már csak Verpeczcel állt szemben, de a debreceni kapus bravúrral védett.
50. perc:
A szabadrúgást Pölöskei végezte el, lövése azonban középre tartott, Verpecz biztosan hárított.
49. perc: Szatmári
húzta vissza Besét, ezért sárga lap járt.
48. perc: Mihelic
bal oldali beadását Ludánszki csúsztatta meg, Groppioni védett.
46. perc:
Cserék mindkét oldalon. A Debrecenben Tisza helyett Mihelic, az MTK-ban Torghelle helyett Horváth, Kanta helyett Pölöskei, Halmai helyett Poór játszik a második félidőben.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.


45. perc: Vége az első félidőnek, élvezetes 45 perc után vezet a Debrecen. 2–1
43. perc: Bese
került helyzetbe, és 16 méterről arasznyival lőtt a léc fölé.
42. perc:
A szöglet után a labda ide-oda pattogott, végül Máté Péter szedte össze, 7 méterről lőtt is, de Groppioni éber volt, és megkaparintotta a labdát.
41. perc: Sós
forgatta meg Halmait, majd 24 méterről, kissé balról lövésre szánta el magát, a labda Groppioniról pattant szögletre.
39. perc: Torghelle Sándor
a maga keresetlen módján egyfolytában magyaráz a pályán, most a bíró elbeszélgetett vele, hogy ne tegye...
37. perc: NAGY HELYZET! Vadnai
kapott remek labdát Kantától, Verpecz kifutott elé, de kijött róla a labda, éppen Torghelle elé, aki 16 méterről emelt, de kicsit tévedett, fölé.
33. perc: GÓÓÓÓÓL! SZÉPÍTETT AZ MTK!
Bese hozta fel a labdát, jobbra tette Torghelléhez, aki a tizenhatos vonaláról, jobb külsővel óriási gólt ragasztott Verpecz kapujának jobb felső sarkába. 2–1
31. perc: Groppioni
és Baki egymásra várt, Tisza lecsapott a labdára, majd középre ívelt, Sós pedig 6 méterről alig fejelt mellé.
30. perc:
A tizenegyest Tisza végezte el, és az elvetődő Groppioni helyére, a kapu közepébe lőtte a labdát. 2–0
29. perc: TIZENEGYESHEZ JUTOTT A DEBRECEN! Halmai
adta el a labdát a saját térfelén, Sós megindult, Groppioni a tizenhatos vonala előtt ellökte, mégis tizenegyest ítélt a bíró. Az MTK kapusa kapott még egy sárga lapot is.
27. perc: Tisza
cselezgetett a tizenhatos közelében, de helyzet helyett az MTK védőit hozta játékba...
25. perc: Ludánszk
i vette észre, hogy Bódi szabadon törhet kapura a jobb oldalon. A Ferencváros ellen a hétvégén nagy gólt vágó debreceni ezúttal 6 méterről az oldalhálót tudta csak megzörgetni.
Ez volt Ludánszki második gólja a Ligakupában.
17. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A DEBRECEN!
Jobb oldali szöglet után Szécsi pörgette remekül kapura a labdát, amely kijött a jobb kapufáról, éppen a kapu elé berobbanó Ludánszki elé, akinek a lábáról egy lépésről a hálóba került a labda. 1–0
15. perc:
Jobb oldali szöglet után Verpecz kiütötte a labdát, de Thiam ütközött a kapussal, aki a fejét fogva huppant a földre. Szabadrúgást kapott a debreceni.
10. perc: KAPUFA! Kanta
gyönyörű átadását Torghelle vette le a tizenhatoson belül, majd 11 méterről átemelte Verpecz felett is, de a léc hárított!
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A Debrecen tiszta fehérben, az MTK tiszta kékben.

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DEBRECEN–MTK BUDAPEST LIGAKUPA-ELŐDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik