H. Á. 2020.06.04 20:07 Frissítve: 2020.06.05 09:19

MK: a Guardian ragyogó hangulatúnak látta a kupadöntőt

A tekintélyes brit lap szerint a szurkolók ragyogó hangulatot varázsoltak a Puskás Arénába, ám fegyelmezetlennek bizonyultak a távolságtartást illetően.

 

A Guardian is írt a Honvéd győzelmével záruló kupadöntőről (Fotó: Török Attila)

Hosszú cikkben számolt be a brit Guardian című lap a szerda esti Magyar Kupa-döntőről, amelyet a Honvéd 2–1-re megnyert a Mezőkövesd ellen. A brit újság munkatársát nem feltétlenül a két csapat összecsapása hozta lázba, sokkal inkább az a tény, hogy hosszú hónapok után a szerdai volt az első igazán jelentős labdarúgó-mérkőzés Európában.

„Körülbelül 10 000 nézőt engedtek be a 65 000 férőhelyes Puskás Arénába, és a közösségi távolságtartás szabályait figyelembe véve a szurkolók egymástól négy szék távolságra foglalhattak csak helyet, ám az igazi kemény mag tagjai a két kapu mögött egyaránt figyelmen kívül hagyták a jegyükre írt szék sorszámát. A sípszónál Honvéd-szurkolók százai egymáshoz közel ugráltak és ünnepeltek, és ezek a jelenetek ellenmondásosak is lehetnek, ha néhány hét múlva esetleg megnő a koronavírus-fertőzöttek száma az országban” – írja Shaun Walker a lap közép- és kelet-európai tudósítója. 

A cikk bővebben is foglalkozik a mérkőzésre szóló belépők árával, s kiemeli, hogy mindössze 1500 forintba került a jegy, valamint hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel, a lelátó második emeletét is megnyitották. Walker beszámol a labdarúgó-mérkőzésekre kilátogató nézőkre vonatkozó szabályokról, a testhőmérséklet ellenőrzéséről a stadionon kívül, a maszkok kötelező viseléséről, a négy szék távolság megtartásáról két néző között, „ám sok rajongó elfelejtette ezeket a szabályokat, ahogy belépett a létesítménybe”.

A lap kiemeli azt is, hogy a „ragyogó Puskás Arénát tavaly ősszel fejezték be, és novemberben egy Uruguay elleni felkészülési mérkőzéssel adták át. Eredetileg az Euro 2020 egyik házigazdája lett volna a  stadion, de a tornát elhalasztották”.

Walker írása azzal zárul, hogy beszámol róla, hazánkban eddig 3931 aktív koronavírusos esetet  regisztráltak, és 534 halálos áldozatot követelt, ami „jóval kevesebb, mint amit Európában több helyütt is tapasztalni lehet, miután az ország hamar bezárkózott, így elkerülte a magasabb halálozási számot. Az elmúlt hetekben Magyarországon az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba, újra kinyithatnak a bárok és éttermek, de azért még a szigorú beutazási korlátozások életben maradnak” – írja a Guardian.

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.