T. G. 2020.11.30 08:31 Frissítve: 2020.11.30 09:22

Labdarúgás: Törőcsik András gondos kezekben van

A Nemzeti Sport vasárnapi számában megírtuk: Törőcsik Andrást kórházban ápolják, a legendás újpesti labdarúgó belázasodott, a SOTE egyik sürgősségi osztályán kezelik.

Törőcsik András belázasodott – az újpesti legendát kórházban kezelik (Fotó: Szabó Miklós)

 

Az Újpest legendás, 45-szörös válogatott labdarúgója ismét kórházba került. A hét végén megjelent lapunkban túl sokat nem tudtunk meg a korábbi nagyszerű futballista állapotáról, ám vasárnap néhány részletre fény derült. Törőcsik András tíz nappal ezelőtt elhagyhatta azt a rehabilitációs intézetet, ahol a mindennapjait megfelelő gondoskodás mellett töltötte, s a távozása előtt koronavírustesztet is végeztek, amelynek eredménye negatív lett.

 
Összjáték: segítsünk Törőcsiken! Az Újpest zsenije jelenleg is Budakeszin gyógyul 

Ugyanakkor Törő a házi ápolás során belázasodott, a lázat később köhögés kísérte, és információink szerint az egyik korábbi egészségügyi problémája is jelentkezett, amelynek következtében vért hányt. Mentővel kórházba szállították, az ekkor elvégzett koronavírus-gyorsteszt is negatív eredményt hozott – bár egyik informátorunk szerint nem zárható ki, hogy elkapta a betegséget. Egy másik értesülés szerint „jó helyen és jó kezekben van” (szombaton a mentők a SOTE sürgősségi betegellátó osztályára szállították – a szerző), és felépüléséig nem hagyhatja el az egészségügyi intézményt.

A történet előzményeihez tartozik, hogy lapunk – a Magyar Nemzettel és az origo.hu oldallal közösen – Elfeledett futballnemzedék címmel cikksorozatot készít arról, hogy a régi labdarúgónagyságok közül néhányan karrierjük befejezése után anyagi vagy egészségügyi okból hátrányosabb helyzetben élnek. Törőcsik András eleddig Budakeszin, a Honvédkórház rehabilitációs intézetében töltötte mindennapjait, ám a vírusjárvány miatt nem végezhette erőnléti edzéseit, Pintér István gyúró-terapeuta sem járhatott be hozzá, hogy elvégezzék a kondicionáló gyakorlatokat.

Az összefogásnak és az anyagi segítségeknek köszönhetően a volt válogatott labdarúgó átmeneti jelleggel a terapeuta lakásában folytathatta a rehabilitációt, azonban a most fellépő egészségügyi gondok miatt ismét kórházi ápolásra szorul.     

2021.01.26 09:29:56

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„A házam is zöld-fehér, a kerítésre pedig terveztettem egy méretes Fradi-sast.”

2021.01.25 21:41:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A játékvezetők magabiztosabbak lettek hátuk mögött a fegyelmezési szándékkal. Kevesebben voltak a kelleténél, ezért volt általános nyűg az idegenben játszó csapatoknál, hogy a helyi partjelzők éppen, hogy csak gólt nem lőttek, annyira lelkesen segítették az övéiket.

2021.01.23 23:15:39

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Fradiban Otten és Klein villogott; nem a Chinchilla, Romeo, Vuk trióra, eközben a nagy Hudson-Odoi a Vasasban…

2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.