Kisvárda: bejelentették az első érkező és távozó játékosokat

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.12.19. 15:28
null
Karaszjuknak elege lett a mellőzöttségből, szerződése felbontását kérte (Fotó: Móricz Csaba/Kisvárda FC)
A közelgő téli átigazolási időszakot megelőzően, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda érkező és távozó játékosokat jelentett be hivatalos honlapján. A klub tájékoztatása alapján szerződtették a hatszoros bolgár válogatott Janisz Karabeljovot – Roman Karaszjuk, Tonci Kukoc és Lakatos Csaba pedig távozik a csapattól.

 

A hatszoros bolgár válogatott védekező középpályás, Janisz Karabeljov a Szlavija Szófiából érkezik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiekhez, előző klubjában távozása előtt ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, 2018-ban pedig Bolgár Kupát nyert.

Magyarország ellen is játszott már Karabeljov (j) (Fotó: AFP)
Magyarország ellen is játszott már Karabeljov (j) (Fotó: AFP)

A játékos a kisvárdai klubhonlapnak adott bemutatkozó interjújában elmondta, új csapatából is bekerülne a válogatottba.

„Ezért is dolgozom, hogy felhívjam magamra a figyelmet, miközben az a célom a következő fél évre, hogy hozzásegítsem a klubomat a céljai eléréséhez.”

A távozók közül Roman Karaszjuk alapembere volt az NB I-be két és fél éve feljutó Kisvárdának, de az elmúlt félévben kevesebb játéklehetőséghez jutott. Az ukrán játékos 61 élvonalbeli mérkőzést követően kezdeményezte szerződése felbontását, hogy egy másik csapatba igazolva több lehetőséget kaphasson.

Tonci Kukoc és Lakatos Csaba is a jelenlegi idény kezdetén érkeztek Kisvárdára, ám egyikük sem tudta magát beverekedni a csapatba, előbbinek mindössze két bajnoki és egy kupamérkőzés, utóbbinak pedig egy NB I-es találkozó jutott, többnyire az NB III-as tartalékok között játszott.

A kisvárdaiak honlapja hozzáteszi: Kukoc esetében a klub, Lakatos esetében a játékos kezdeményezte a szerződésbontást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik