L. M.
2023.01.30 09:46 Frissítve: 2023.01.30 12:00

Kecskemét: márciusban megnyílhat a Széktói Stadion városi oldala

Januárban elindult a felújítási munkálatok második üteme, márciusban, a Vasas elleni bajnokin akár már megnyílhat a Széktói Stadion városi oldala – írja a baon.hu. A Kecskemét otthonában jelenleg csak az egyik oldal felel meg az MLSZ szabályzatának, a stadion 2500 szurkoló befogadására alkalmas.

Tavasszal akár még több kecskeméti szurkoló látogathat ki a meccsekre (Fotó: Busa Csaba/Petőfi Népe, archív)

 

„A Széktói Stadion jelenleg nem felel meg minden NB I-es kritériumnak, erre az idényre viszont bizonyos feltételek alól felmentést kapott a klub, azzal a kitétellel, hogy ahogy lehetőség van rá, kezdjük el fejleszteni a létesítményt. Erre már csak azért is szükség van, hogy méltó körülmények között fogadhassuk az ellenfeleket és a szurkolókat is – nyilatkozta a baon.hu.nak Filus Andor, a Kecskeméti TE ügyvezetője. – Most januárban elindult úgymond a második üteme ennek a fejlesztésnek az MLSZ jóváhagyásával. Ez a szemközti, úgynevezett »városi« oldal ráncfelvarrását jelenti. Olyan munkálatokra kerül sor, mellyel alkalmassá tudjuk tenni azt a oldalt is arra, hogy szurkolókat fogadhassunk. A lelátó betonburkolatát  kell biztonságos módon felújítani, illetve ott is ki kell építeni a beléptetőrendszert, az igényeknek megfelelő mosdókat, illetve büfét.”

A Kecskemétnél úgy gondolják, hogy a 23. fordulóban, a Vasas elleni bajnokin nyitnák meg a városi oldalt, ugyanakkor hozzáteszik, ez még az időjárástól is függ. Filus Andor arról is beszélt, hogy az új rész megnyitásával a nézőszámok is növekedhetnek: „Örülünk, hogy egyre több néző kilátogat a mérkőzéseinkre, a találkozók nagy része a lehetőségeknek megfelelően telt ház előtt zajlott. Ez csaknem 2500 nézőt jelent. Bízom benne, hogy ez a lelkesedés megmarad.”

Filus Andor, a KTE ügyvezetője

Az ügyvezető elmondta, dolgoznak azon, hogy folytatni tudják a fejlesztéseket, viszont ez a jelenlegi gazdasági helyzetben nem könnyű. 

„Bízunk benne, hogy jövőre is az élvonalban játszhatunk, ehhez persze még meg kell szerezni a szükséges pontokat is. Mi, vezetők persze minden téren próbálunk felkészülni előre. A csapat és a stadion NB I-es licence is egy évre szól, ezt tavaly nyártól kezdve kell nézni. Most indul február 1-gyel a következő idényre szóló licenceljárás. Ez a teljes klubot vizsgálja, akár gazdaságilag, akár infrastrukturálisan. Ennek keretein belül fogjuk kezdeményezni, hogy a következő évadot is a Széktói Stadionban tölthessük” – tette hozzá az ügyvezető. 

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.

2023.03.19 13:11:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hahn János után jött Bognár György csodacseréje, aki eldöntötte az öt gólt hozó meccset.