A szurkolók szerint Kabát Péter az idény legjobb magyar játékosa

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 15:30
null
A szurkolók szavazatai alapján Kabát Pétert választották meg a szezon legjobb magyar játékosának (Fotó: Fuszek Gábor)
A Magyar Labdarúgó-szövetség Telkiben rendezte meg a RangAdó díjátadó gálát, amelyen a szezon legjobbjai vehették át az őket megillető elismeréseket. Az NB I legjobb játékosa Böde Dániel lett a férfiaknál, a nőknél Pádár Anita, az idény edzője elismerést Pintér Attila érdemelte ki. Radó András a férfiaknál, míg Csányi Diána a nőknél lett az első osztály felfedezettje. Kassai Viktort szavazták meg a legjobb játékvezetőnek, míg az MTK fair play díjjal gazdagodott. A legszebb gólért járó szurkolói elismerést Somália kapta, a legjobb magyar játékosnak pedig Kabát Pétert választották meg.

A szezon legjobb NB I-es női és férfi játékosáról, az év női és férfi felfedezettjéről, valamint az év edzőjéről az NB I-es csapatok döntöttek: minden klubtól a vezetőedzőt, a csapatkapitányt, a legidősebb és a legfiatalabb játékost kérte fel az MLSZ a szavazásra, valamint a válogatottak szakmai stábjainak tagjai is leadták voksukat az általuk legjobbnak tartott labdarúgókra. (A szavazást követően kialakult lista első három helyezettje vett részt a RangAdó díjátadó gálán.)

Az NB I legjobb játékosa Böde Dániel lett, Adamo Coulibalyt és Varga Rolandot is megelőzve.

Az Év edzője-díj nyertese Garami József, Pintér Attila és Ricardo Moniz közül került ki, végül a Győrrel hosszú idő után újra csúcsra érő Pintér érdemelte ki.

„Köszönöm a kollégáknak, akik rám szavaztak, és a játékosaimnak, hogy itt lehetek. Sokan nem szerettek a pályafutásom alatt, de bebizonyosodott, hogy a magyar futballal is messzire el lehet jutni” – kommentálta elsőségét kissé meghatódva a Győri ETO vezetőedzője.

Adamo Coulibaly tavaly 20 találattal lett az NB I gólkirálya, az idén 18 találattal zárt a góllövőlista élén. Bár Böde Dániel a Ferencváros pénteki meccsén egy találatra megközelítette, beérnie nem sikerült. A DVSC támadója Détári Lajost követően tudott újra két egymást követő évben is az élen zárni. Coulibaly helyett Kondás Elemér vette át a Deák Ferenc-díjat.

„Bizonyára láthatják, hogy nem Adamo vagyok. Köszönöm az ellenfél védőinek és játékosainak is, hogy engedték ennyi gólt lőni” – mondta viccesen Kondás.

A díjazottak és Kondás Elemér (jobbra) (Fotó: Veres Viktor)
A díjazottak és Kondás Elemér (jobbra) (Fotó: Veres Viktor)

Az NB I férfi felfedezettje Radó András lett Kovács Istvánt és Vécsei Bálintot megelőzve.

„Egyre több fiatal játékos nyújt kiemelkedő teljesítményt az NB I-ben, ami örömteli” – mondta Radó.

Az NB I női felfedezettje Csányi Diána, a Femina U17-es válogatottja lett, aki első NB I-es meccsén gólt szerzett. Pádár Anita válogatottsági rekorder (106 fellépéssel) külön elismerésben részesült a szövetségtől. Pádár nem sokkal később megkapta az NB I legjobb női játékosának járó díjat is. A férficsapat tagjairól sem feledkeztek meg, Dzsudzsák Balázst 50., Juhász Rolandot 75. válogatottsága alkalmából köszöntötték.

A szezon legjobbjainak járó díjak közül kettőt, a legszebb gólnak és a legjobb magyar játékosnak járót a szurkolók szavazatai alapján osztotta ki az MLSZ. Utóbbi esetében előbb egy szakmai bizottság határozta meg azt a 35 jelöltet, akik közül a drukkerek választhattak.

Az NB I legszebb találata Somália Újpestnek lőtt bombagólja lett – a díjat az sms-ben szavazó egyik szurkoló jelentette be. Hogy ne legyen annyira rossz a lila-fehérek szája íze, a legjobb magyar játékosának járó díj Kabát Péterhez került (a játékos Böde Dánielt és Kovács Istvánt előzte meg).

A legjobb játékvezetőről az MLSZ játékvezetői bizottsága döntött, a díjat nem meglepetésre Kassai Viktor kapta meg.

„Nagyon sok jó játékvezetői teljesítményt láthattunk az idényben, így több kollégám állhatott volna itt. Már alig várom, hogy kezdődjön a következő szezon” – mondta Kassai.

A fair play díjat a Magyar Labdarúgó-szövetség etikai és fair play bizottsága által összeállított fair play rangsorban az első helyen végző klub kapta meg, amely az idén jubileumát ünneplő MTK lett. Külön kiemelték az MLSZ kirekesztés elleni kampányát, amely a szövetséget is inspirálta egy kampányfilm elkészítésére.

A gála remek hangulatáról a két műsorvezetőn, Hajdú B. Istvánon és Borbély Zoltánon kívül néhány remek fellépés is gondoskodott, közös bemutatót tartott például két freestyle-világbajnokunk, Szász Kitti és Kovács Péter, fellépett Gubik Petra és a GG egri tánccsoport is szórakoztatta a közönséget. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Simicskó István sportért felelős államtitkár is megtisztelte jelenlétével az eseményt.

Tavaly a bajnok DVSC-Teva tarolt a gálán, az idén – a klub szerinti leosztást tekintve – jóval kiegyensúlyozottabb az eredmény. A 2011–12-es szezon felfedezettjét illető díjat Bódi Ádám kapta meg egy évvel ezelőtt, miután megelőzte csapattársát, Korhut Mihályt és a videotonos Kovács Istvánt. A szezon legjobbjának járó díjért Adamo Coulibaly, Nikolics Nemanja és Szakály Péter versenyeztek, az elismerés a DVSC-Teva magyar válogatott középpályásáé lett. A bajnoki címet veretlenül megszerző debreceni csapat fölényét Kondás Elemér díja tette teljessé, a szakember Supka Attilát és Csertői Aurélt megelőzve vette át a Sebes Gusztáv-díjat. Tavaly a legjobb játékvezetőnek járó elismerést Bognár Tamás kapta meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik