nemzetisport.hu 2017.02.27 09:26 Frissítve: 2017.02.27 09:55

„Jó egy éve még NB II-es voltam, most meg dalt énekelnek rólam”

A Honvéd labdarúgócsapatának csatára, Eppel Márton egy héten belül két győztes gólt is lőtt az NB I-ben, így a Videotont erősítő Marko Scsepoviccsal holtversenyben, kilenc találattal vezeti a góllövőlistát, miközben csapata kétpontos előnnyel élre állt a tabellán. A 2015 őszén még az NB II-es Dunaújvárosban futballozó 25 éves csatár el sem akarja hinni, mekkorát fordult vele a világ.

Így örült a DVSC elleni győztes góljának Eppel Márton (Fotó: Meder István)

 

„Óriásit fordult velem a világ, hiszen jó egy éve még az NB II-es Dunaújváros labdarúgója voltam, most meg dalt énekelnek rólam a Honvéd szurkolói. Hihetetlen! Amikor adódott a kispesti lehetőség, húztam egy vonalat, azaz amit jónak gondoltam a futballomat illetően, megtartottam, amit rossznak, elvetettem” – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Eppel Márton.

„Benőtt a fejem lágya, megkomolyodtam. Eddig nem tartottam annyira fontosnak a táplálkozást, a pihenést, a regenerációt és a plusz erősítő munkát, de rájöttem, hogy mennyire lényeges. A saját bőrömön tapasztalom, hogy sokkal erőteljesebben, jobban, eredményesebben futballozom az utóbbi egy esztendőben, ezt bizonyítja, hogy tizennégy bajnoki gólt szereztem Kispesten” – folytatta a csatár, aki akár több gólt is szerezhetett volna ebben a szezonban, ha nem kell tavasszal hat meccset kihagynia kényszerűségből.

„Sérüléssel bajlódtam, már felesleges azon rágódni, mi lett volna, ha. Inkább azon jár az eszem, hogyan segíthetnék a jövőben is a csapatomnak, hogyan verhetem át a védőimet” – mondta ezzel kapcsolatban. Szombaton Felcsúton, a 2. helyen álló Videoton ellen igyekezhet túljárni Juhász Rolandék eszén.

EPPEL A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚBAN BESZÉL A VÁLOGATOTTSÁG ÉS A BAJNOKI CÍM KÉRDÉSÉRŐL IS.

NB I, 2016–2017, 21. FORDULÓ
FEBRUÁR 25., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ

NÉZŐSZÁM

Haladás–Újpest 0–2
Sopron, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
1831
Bp. Honvéd–DVSC 1–0
Budapest, Bozsik-stadion
Berke Balázs
2019
DVTK–MTK 2–3
Mezőkövesd, Városi Stadion Erdős József
1646
Paks–Mezőkövesd 5–0
Paks, Paksi Stadion
Szőts Gergely
 800
Vasas–Gyirmót 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
1950
Ferencváros–Videoton 0–0
Budapest, Groupama ArénaSzabó Zsolt
8725
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

 

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.

2022.01.15 19:32:04

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A cseled Szepi, velem marad örökké” – Malonyai Péter nekrológja.