Honvéd: az izraeli élvonalból igazoltak középpályást

Vágólapra másolva!
2022.06.17. 15:26
null
Makszim Plakuscsenko a Honvédban folytatja pályafutását (Fotó: Budapest Honvéd)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Maccabi Haifa 26 éves izraeli-ukrán középpályását, Makszim Plakuscsenkót.

 

Az Oroszországban született, de Ukrajnában, majd Izraelben nevelkedett, jobb és bal lábbal is magabiztos középpályás a Hapoel Haifa együttesében kezdte pályafutását, és Izraeli Kupát, illetve Szuperkupát is nyert a csapattal. 2019-ben igazolt a Maccabi Haifába, majd kölcsönben két évet töltött az ugyancsak élvonalbeli Hapoel Haderában. A legutóbbi idényben 28 bajnoki és 3 kupameccsen lépett pályára, amelyeken összesen 7 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

„Úgy véljük, hogy Makszim új színt hozhat a csapatba. Igazi irányító, aki játék közben ugyanolyan könnyedén passzol a védőinknek, mint amilyen magabiztosan köti össze a védelmünket a támadókkal. Bevethető a támadóharmadban, remekül végzi el a szabadrúgásokat, szögleteket és labdáival remekül készíti elő a gólhelyzeteket, vagyis olyan játékos, akivel az előző szezonhoz képest mindenképpen bővíteni szerettük volna a keretünket” vélekedik Plakuscsenkóról a Budapest Honvéd sportigazgatója, Chris Docherty.

A középpályás így nyilatkozott a klub honlapjának: „Nagyon öröm, hogy csatlakozhatok a Honvédhoz, alig várom, hogy belevágjunk az edzésekbe és megismerhessem az új társakat. Nagyon bízom abban, hogy közösen sikeres szezont zárhatunk majd!”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária), Makszim Plakuscsenko (izraeli-ukrán, Maccabi Haifa – Izrael)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan(Topolyai SC – Szerbia),Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok),Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Baráth Botond (lejár a szerződése), Nagy Gergő (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Bőle Lukács (lejár a szerződése), Artur Craciun (lejár a szerződése), Dusan Pantelics (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik