CS. A. 2020.01.07 08:18 Frissítve: 2020.01.12 16:10

Honvéd: a Fehérvár válogatott középpályása és egy volt Vidi-játékos is jöhet

A kapus Tomás Tujvel helye megkérdőjelezhetetlen a Honvéd labdarúgócsapatánál, de a keret egyelőre gyengült, igaz, híreink szerint a Mol Fehérvár 14-szeres bosnyák válogatott játékosa, Anel Hadzic és a korábbi fehérvári Fejes András érkezhet Kispestre. A Honvéd egyik legbiztosabb pontjának bizonyult az ősszel – Tomás Tujvel tavasszal folytatná remek szereplését Kispesten. Eppel Márton és Hidi Patrik edzéslehetőséget kért és kapott volt klubjától, mindkét játékos szabadon igazolható, mivel az előző év végén lejárt a szerződésük Kazahsztánban. 

Hidi Patrik és Eppel Márton is Kispesten edz (Fotó: honvedfc.hu)

 

Frissen érkeztem vissza csapathoz, mert bár költözéssel is telt a pihenő, azért az erdőben sétálásra, túrázásra is jutott idő – mondta Tomás Tujvel, a kispestiek 36 éves kapusa. – Tökéletesen feltöltődtem, így néhány nap után már arra vágytam, hogy végre kezdődjenek az edzések.” A kapus marad a gólvonalon, de a tavaly nyáron térdszalagszakadást szenvedő Lefkovits Robi már elkezdhette a könnyített edzéseket.

Ami a keretet illeti: Enisz Ben-Hatira és Vadócz Krisztián távozott, s Egerszegi Tamás, valamint David N'Gog is búcsút inthet. A tavasszal a Kaposvárban szereplő Tömösvári Bálint az ETO FC Győrben folytatja kölcsönben.

Érkezők is lehetnek: a kispestiek megszerezhetik a Pakstól távozó védőt, Fejes Andrást, s úgy tudjuk, a bosnyák válogatott középpályás Anel Hadzic érkezésére is van esély. A bosnyákra nem számít a Mol Fehérvár FC szakmai stábja, a klub második csapatával készül. A vezetőségnek a középpályás- és a csatársort is meg kell erősítenie, főleg, mert Gazdag Dániel és Nagy Gergő sérüléssel bajlódik.

Hétfőn munkába állt Hidi Patrik is, a 2017-es bajnokcsapat tagja kért és kapott edzéslehetőséget Kispesten. A középpályás szabadon szerződtethető, s több külföldi klub mellett magyar csapatok is vinnék. Eppel Márton ugyancsak a Honvéddal edz, Lengyelországból és Belgiumból is keresik, nem tudni, hol folytatja.

Eppel december eleje óta volt csapatánál tartja magát formában. A 28 éves csatár nem hosszabbított kazah klubjával, a Kajrat Almatival, így szabadon igazolható. A 2016–2017-es NB I-es idény gólkirálya nemrég azt nyilatkozta, egyelőre nem szeretne hazatérni. Hidi Patriknak ugyancsak lejárt a szerződése Kazahsztánban, alig egy év után távozott az Irtis Pavlodartól. A kispestiek a hivatalos honlapjukon megjelent bejegyzésben nem jelezték, tárgyalnak-e a két játékos szerződtetéséről.

*TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
**Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
***Kiszemeltek: Fejes András (Paks), Anel Hadzic (Bp. Honvéd) 
****Távozók: Enisz Ben-Hatira (tunéziai-német), Vadócz Krisztián (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: CA Penarol – Uruguay)
Kölcsönbe távozók: Tömösvári Bálint (Kaposvár után ETO FC Győr)
**Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vladiszlav Kulacs (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Egerszegi Tamás (Paks – kölcsönből vissza?), Kálnoki-Kis Dávid (Paks), David N'Gog (francia)

 A BP. HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete: 
január 3.
Edzőtábor: január 10–19., Törökország

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 12., vasárnap:
Bp. Honvéd–Gaziantep FK (török I. o.)
Január 15., szerda: Bp. Honvéd–Partizani Tirana (albán I. o.)
Január 17., péntek: Bp. Honvéd–Hajduk Split (horvát I. o.)

2021.04.16 11:51:48

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A helyzeteivel rosszul sáfárkodó Budafok nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy kikapott odahaza a DVTK-tól.

2021.04.13 19:45:46

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. Melléfogások Fehérváron, kincsherdálás Újpesten, Eccleston Békéscsabán, kevés légióssal kieső Puskás Akadémia.

2021.04.15 18:12:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az MTK megszerezte ugyan a vezetést a Mol Fehérvár ellen, de a vendégek fordítani tudtak.

2021.04.14 22:48:38

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Még nem tudom, hogy a Vidi legyőzi-e az MTK-t idegenben a Magyar Kupa elődöntőjében, mindenesetre a fehérvári futballisták megint bizonyíthatnak, Szabics pedig léphet egyet első vezetőedzőként jegyzett trófeája felé.

2021.04.14 17:14:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól is elég volt a lila-fehéreknek a vártnál gyengébb teljesítménnyel előrukkoló Kisvárda ellen.