Haladás: Llorente nem jön, egyezség az U17-es világbajnokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.10. 07:53
null
Megérkezett a Haladás Rovinjba (Fotó: haladas.hu/Gyimesi Csaba)
A Haladás labdarúgócsapata hétfőn horvátországi edzőtáborba utazott Rovinjba, miközben egyre több kérdés eldőlni látszik a kerettel kapcsolatban.

 

Az már korábban eldőlt, hogy a múlt héten tesztelt, a német másodosztályú Arminia Bielefeld bő keretéhez tartozó kapus, Nino vom Hofe, valamint a támadó Janik Brosch nem utazik a Haladással Horvátországba, nem szerződtetik őket. Míg a korábban beharangozott Medgyes Sinan végül nem érkezett meg a tervezett próbajátékra, így ő sem utazott el Horvátországba.

A HORVÁTORSZÁGI EDZŐTÁBORBA UTAZÓK NÉVSORA
Kapusok: Király Gábor, Gyurján Márton, Lévay Gergely.
Mezőnyjátékosok: Schimmer Szabolcs, Polgár Kristóf, Stef Wils, Hegedűs János, Jagodics Márk, Hídvégi Sándor, Bosnjak Predrag, Sjoerd Overgoor, Iszlai Bence, Halmosi Péter, Kovács Lóránt, Rácz Barnabás, Tóth Máté, Kiss Tamás, Kiss Bence, Szőke Dániel, Ezequiel Calvente, Gaál Bálint, David Williams, Dombi Gergő.

A szakmai stáb: Mészöly Géza vezetőedző, Gál István, Jagodics Zoltán másodedző, Jakab Csaba kapusedző, Jakab Ferenc, Kiss Zoltán – masszőr, Garami Zsolt erőnléti edző, Vörös Csaba technikai vezető.

A nigériai U17-es vb-győztes, a tizennyolcadik születésnapját éppen hétfőn ünneplő Funsho Bamgboye azonban bizonyított. Mészöly Géza vezetőedzőnek elegendő ideje volt arra, hogy felmérje a szélsőt. Ezért az új évre már „csak” az egyezség maradt, s a vasi vezetőség két és fél éves szerződésben állapodott meg a légióssal.

A papírmunka azonban még hátra van, ezért a klub még nem jelentette be a szerződtetését, és szépséghiba, hogy a támadó vízumproblémák miatt nem is tarthatott a csapattal a horvátországi edzőtáborba.

Ugyancsak idehaza maradt Angyal Zsolt, aki az NB II-es ZTE FC-hez kerülhet kölcsönbe, Sjoerd Arsért pedig egy holland másodosztályú klub jelentkezett be, a tárgyalások még tartanak.

A Haladás másik holland játékosa, Sjoerd Overgoor ugyanakkor helyet kapott az utazó keretben, jövőjéről többször beszélt a szombathelyiekkel. Végül arra jutottak, hogy bár az ősszel keveset szerepelt, nem kíván távozni az együttestől.

„Azt mondta, hogy nagyon bízik magában, s szeretne bizonyítani – árulta el Tóth Miklós ügyvezető. – Jelentős holland élvonalbeli múltja van, tapasztalt, rutinos játékosnak tartja magát, ezért kész megküzdeni a helyéért a kezdőcsapatban. Mivel igyekszünk megfelelni a szövetség iránymutatásának, egyszerre csak három légiósunk lenne a pályán, muszáj meggondolnunk, hány nem hazai nevelésű labdarúgót foglalkoztatunk.

Nemrég még valóban úgy volt, hogy a spanyol középpályás, Fernando Llorente is hozzánk érkezhet Temesvárról – csakhogy az átigazolási ügyeink jelenlegi állása szerint már nem férne be a létszámkeretbe.”

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Funsho Bamgboye (nigériai, szabadon igazolható, előző klubja: ASPIRE Academy – Katar)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Leandro Antonio Martínez (argentin-olasz, AS Lucchese Libertas – Olaszország, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Kevin Kurányi (német, szabadon igazolható, előző klubja: TSG 1899 Hoffenheim – Németország)
Távozók: Hegedűs János (Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Angyal Zsolt (ZTE), Sjoerd Ars (holland), Leandro Antonio Martínez (argentin-olasz, MTK)

A HALADÁS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: január 9–14., Rovinj (Horvátország); január 18–28., a helyszín még szervezés alatt
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 17., 16.00: Mattersburg (Nagymarton, osztrák)–Haladás
Január 31.:Dorog–Haladás (még nincs pontos helyszín)
Február 3., Sopron, 15.00: Haladás–Austria Wien (osztrák)
Február 7.: Oberwart (Felsőőr, osztrák IV.)–Haladás (még nincs helyszín)
Február 11., Székesfehérvár vagy Felcsút, 12.00:Videoton–Haladás

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik