Görög klub figyeli Nikolicsot, ingyen vihetik a Videotontól

Vágólapra másolva!
2014.11.06. 23:13
null
A nagyszerű formában játszó Nikolics búcsút inthet Fehérvárnak (Fotó: Korponai Tamás)
Görög sajtóhírek szerint Nikolics Nemanja, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton csatára iránt az AEK Athén érdeklődik, és a görögök a hétvégén személyesen is megnézik a magyar válogatott támadót, akinek jövő nyáron lejár a szerződése a fehérváriaknál. Az értesüléseket Nikolics ügynöke, Filipovics Vladan megerősítette a Nemzeti Sport Online-nak.

Nikolics Nemanja nagyszerű formában van, 13 góljával vezeti az NB I góllövőlistáját, ebben az idényben a legutóbbi fordulót leszámítva mindegyik bajnokin eredményes volt, amelyen pályára lépett.

Nem csoda, hogy külföldön is felfigyeltek a magyar válogatott csatárra, a görög sajtóhírek szerint az AEK Athén érdeklődik iránta, és a hétvégén személyesen nézik meg a futballistát a Kecskemét elleni bajnokin.

A görögországi hírekről megkérdeztük Filipovics Vladant, a játékos ügynökét, aki megerősítette az értesüléseket.

„Valóban Magyarországra jön az AEK Athén megfigyelője, és három-négy mérkőzést is megnéz, köztük a Videoton bajnokiját, amelyen elsősorban Nikolics játékát figyeli" – mondta Filipovics a Nemzeti Sport Online-nak.

„Nem hallottam még a görög csapat érdeklődéséről, de az ügyeimet intéző Filipovics Vladannal már beszéltem a jövőmről – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Nikolics Nemanja. – Az idény december hatodikán ér véget, addig a Videotonnak van még négy bajnoki meccse, ráadásul a válogatott is létfontosságú meccset játszik a jövő héten. Ezért arra kértem Vladant, majd csak az idény végén beszéljünk, ha egyáltalán lesz miről. A szerződésem jövő nyárig él, amíg Fehérváron vagyok, mindent megteszek azért, hogy a klub sikeres legyen, de ha jön egy olyan lehetőség, amely előrelépést jelent a pályafutásomban, akkor szívesen kipróbálom magam külföldön.”

Az AEK-től a korábbi szerb futballista, a jelenleg a klub sportigazgatójaként dolgozó Branko Milovanovics érkezik hazánkba, aki az OFK Beogradnál a csapattársa volt a játékosügynöknek.

Információink szerint Nikolics szerződése 2015 nyarán lejár a Videotonnál – ahogy a fehérváriak számos másik kulcsjátékosának is –, és bár már voltak egyeztetések a felek között, egyelőre nem tudtak megállapodni a folytatásról.

Az AEK Athén ennek fényében – a FIFA szabályai szerint – januártól szabadon tárgyalhat a válogatott csatárral, akit jövő nyáron ingyen igazolhatnak át.

Az AEK nehéz időszakon ment keresztül az utóbbi időben: 2013-ban kiesett az élvonalból, majd egyből a harmadosztályba került anyagi nehézségei miatt. A 2013–2014-es szezonban rögtön feljutott a másodosztályba, most pedig már az élvonal a célja, jelenleg hibátlanul vezeti a bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik