nemzetisport.hu 2014.11.06 23:13 Frissítve: 2015.01.26 03:26

Görög klub figyeli Nikolicsot, ingyen vihetik a Videotontól

Görög sajtóhírek szerint Nikolics Nemanja, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton csatára iránt az AEK Athén érdeklődik, és a görögök a hétvégén személyesen is megnézik a magyar válogatott támadót, akinek jövő nyáron lejár a szerződése a fehérváriaknál. Az értesüléseket Nikolics ügynöke, Filipovics Vladan megerősítette a Nemzeti Sport Online-nak.

A nagyszerű formában játszó Nikolics búcsút inthet Fehérvárnak (Fotó: Korponai Tamás)

Nikolics Nemanja nagyszerű formában van, 13 góljával vezeti az NB I góllövőlistáját, ebben az idényben a legutóbbi fordulót leszámítva mindegyik bajnokin eredményes volt, amelyen pályára lépett.

Nem csoda, hogy külföldön is felfigyeltek a magyar válogatott csatárra, a görög sajtóhírek szerint az AEK Athén érdeklődik iránta, és a hétvégén személyesen nézik meg a futballistát a Kecskemét elleni bajnokin.

A görögországi hírekről megkérdeztük Filipovics Vladant, a játékos ügynökét, aki megerősítette az értesüléseket.

„Valóban Magyarországra jön az AEK Athén megfigyelője, és három-négy mérkőzést is megnéz, köztük a Videoton bajnokiját, amelyen elsősorban Nikolics játékát figyeli" – mondta Filipovics a Nemzeti Sport Online-nak.

„Nem hallottam még a görög csapat érdeklődéséről, de az ügyeimet intéző Filipovics Vladannal már beszéltem a jövőmről – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Nikolics Nemanja. – Az idény december hatodikán ér véget, addig a Videotonnak van még négy bajnoki meccse, ráadásul a válogatott is létfontosságú meccset játszik a jövő héten. Ezért arra kértem Vladant, majd csak az idény végén beszéljünk, ha egyáltalán lesz miről. A szerződésem jövő nyárig él, amíg Fehérváron vagyok, mindent megteszek azért, hogy a klub sikeres legyen, de ha jön egy olyan lehetőség, amely előrelépést jelent a pályafutásomban, akkor szívesen kipróbálom magam külföldön.”

Az AEK-től a korábbi szerb futballista, a jelenleg a klub sportigazgatójaként dolgozó Branko Milovanovics érkezik hazánkba, aki az OFK Beogradnál a csapattársa volt a játékosügynöknek.

Információink szerint Nikolics szerződése 2015 nyarán lejár a Videotonnál – ahogy a fehérváriak számos másik kulcsjátékosának is –, és bár már voltak egyeztetések a felek között, egyelőre nem tudtak megállapodni a folytatásról.

Az AEK Athén ennek fényében – a FIFA szabályai szerint – januártól szabadon tárgyalhat a válogatott csatárral, akit jövő nyáron ingyen igazolhatnak át.

Az AEK nehéz időszakon ment keresztül az utóbbi időben: 2013-ban kiesett az élvonalból, majd egyből a harmadosztályba került anyagi nehézségei miatt. A 2013–2014-es szezonban rögtön feljutott a másodosztályba, most pedig már az élvonal a célja, jelenleg hibátlanul vezeti a bajnokságot.

2021.12.04 23:27:55

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az elnevezések mai szövevényét most hagyjuk, legfeljebb annyit még, hogy sohasem fogom megérteni, mi a különbség a jól bevált csatár megjelölés és napjaink támadója között, ahogy a számokkal (10-es, 6-os, s a többi) tudományoskodó önjelölt szakértőkön is csak mosolygok, fontosabb, hogy meggyőződésem: a posztok nem mosódnak el.

2021.12.04 10:05:04

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Waltner Róbert csapata magabiztosan játszott az egyre nagyobb bajban lévő Debrecen ellen.

2021.12.04 09:52:56

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hiába vezettek, majd játszottak sokáig emberelőnyben a zöld-fehérek, döntetlent ért a felcsúti szervezettség.

2021.12.04 09:40:33

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Az első félidőben Jurina találatát még visszavonta a videóbíró, a fordulás után Pillár fejese döntött.