FTC–Újpest: aranyos rangadó? – jön a 232. derbi

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2021.04.20. 10:24
null
Szinte biztos, hogy Junior Tallónak nyakába kell vennie ferencvárosi terhét, Botka Endrét is (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Botka Endre, a Ferencváros védője szerint, ha feljavul a teljesítményük és változik a hozzáállásuk, az Újpest ellen megszerezhetik a bajnoki címet.

 

Noha a Ferencváros a legutóbbi tizenhat Újpest elleni mérkőzésén megőrizte veretlenségét, s a 2019 májusa óta lejátszott hat lila-fehérek elleni bajnoki mindegyikét megnyerte, a derbi minden körülmények között derbi marad, kimenetelét sosem lehet biztosra venni. Főleg most, amikor a tabellát „utcahosszal” vezető zöld-fehérek az utóbbi fordulókban kétszer is elszalasztották a lehetőséget, hogy biztossá tegyék bajnoki címüket; a Puskás Akadémia és a Kisvárda ellen is döntetlenre végeztek, míg az újpestiek megtáltosodni látszanak.

Sorfal helyett
Az elmúlt napok sodrásában kissé korai volt a felvetés, hogy az Újpest álljon sorfalat a bajnoknak – a nyilvánvaló aranyérem ugyanis még mindig nincs a ferencvárosiak nyakában. Kedden persze célba érhet a csapat, de kiderült, a Fradi sem tud mindig győzni. Az Újpest megkönnyebbült, nem esik ki, sőt, egyre jobban futballozik, nyugodtan játszhat – úgyhogy a rangadó izgalmas, lendületes játékot hozhat. Ha a házigazda bebiztosítja az első helyet, legfeljebb majd azzal érvel, az ősi rivális lilák ellen akart ünnepelni.

Somogyi Zsolt, az NS tudósítója

„Sajnos az utóbbi időben nem úgy játszunk és teljesítünk, ahogyan elvárnánk magunktól és elvárják tőlünk, abba azonban bele sem gondolunk, hogy az Újpest elleni rangadó után nem lesz okunk az ünneplésre  – nyilatkozta lapunknak Botka Endre, a Ferencváros 26 éves védője. – Le kell zárnunk a bajnokságot, szeretnénk úgy befejezni az idényt, ahogyan elkezdtük. A pontvesztések remélhetőleg felráznak minket, de az, hogy a lilák ellen játszunk, biztosan pluszmotivációt jelent a csapatnak. Ha ellenük ünnepelnénk a bajnoki címet, felemelő érzés lenne, s talán feledtetnénk a tavaszi kisiklásokat.”

A nyolcszoros válogatott hátvéd szerint mivel az Újpest formája feljavult és eredményesen játszik, kiélezett, jó iramú mérkőzésre van kilátás. Rákérdeztünk, vajon mi billentheti a mérleg nyelvét a zöld-fehérek felé, ha már a telt ház jelentette lélektani előnyre ezúttal sem számíthatnak.

„A tavaszi formánkkal nem lehetünk elégedettek, de sokkal több jó játékosunk van, a kispadunk is hosszabb, úgyhogy meg kell mutatnunk, mi vagyunk a jobb, erősebb csapat – folytatta Botka Endre.  – A három pont megszerzéséhez azonban fel kell javulnia a teljesítményünknek, s a hozzáállásunkon is változtatnunk kell. Nagy hátrány, hogy szurkolók nem lehetnek a lelátón, de ettől függetlenül igyekszünk ugyanolyan szenvedéllyel pályára lépni, mintha tele lenne a stadion. Tudjuk, hogy a fradistáknak milyen fontos ez az összecsapás, úgyhogy biztosan nem csak nevében lesz derbi ez a mérkőzés. Nem szeretném tovább halasztani, kedden megünnepelném a negyedik bajnoki címemet, mindent megteszek a győzelemért!”

Fotó: Árvai Károly
Fotó: Árvai Károly

NB I, 2020–2021, 30. FORDULÓ

HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
ÁPRILIS 20., KEDD
17.30: ZTE FC–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport)Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő
20.00: Ferencvárosi TC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama ArénaSolymosi Péter
ÁPRILIS 21., SZERDA
15.15: MTK Budapest–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
17.30: DVTK–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Miskolc, DVTK Stadion
20.00: Mezőkövesd–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
Mezőkövesd, Városi Stadion
20.15: Paksi FC–Budapest Honvéd (Tv: Duna World)Paks, Paksi FC Stadion
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I góllövőlistája itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik