FTC: Szánthó Regő kölcsönben Dunaszerdahelyen folytatja – hivatalos

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 11:10
null
Szánthó Dunaszerdahelyen folytatja (Fotó: Török Attila)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport információi, a Ferencváros 21 éves szélsője, Szánthó Regő a szlovák labdarúgó-bajnokság élvonalában (Fortuna Liga) szereplő Dunaszerdahelynél folytatja a pályafutását – írja a fradi.hu. 


Szánthó pályafutása során 34 meccsen játszott az NB I-ben (többségében a ZTE-ben, a Ferencváros kölcsönjátékosaként), tíz gólt szerzett. Ebben az idényben, az FTC-ben hat bajnokin szerepelt az élvonalban.

A DAC közleménye szerint Szánthó kölcsönszerződése a 2022–2023-as évad végéig szól, s a dunaszerdahelyi együttesnek opciós joga van végleg megvásárolni a fiatal futballistát.

„Örülök, hogy válthatok és Dunaszerdahelyre igazolhatok – idézi a dac1904.sk Szánthó Regőt. – Jó csapatnak tartom a DAC-ot, hiszen nemrég játszottunk vele, és legyőzte a Fradit. Szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba, és a nemzetközi kupaporondon is szerepelni. Tudom, hogy egy magyarlakta vidékre érkezem, ahol a szurkolók nagyon szeretik a játékosaikat, továbbá a DAC Szlovákia egyik legjobb csapata.”

„Ahogy az a múlt heti sajtótájékoztatón is elhangzott, Regő az egyik legígéretesebb magyarországi tehetség, akit közelebbről is figyelemmel kísérünk – nyilatkozta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója. – Nyártól vagyunk kapcsolatban a Ferencvárossal, megoldást keresve. Boldogok vagyunk, amiért a téli átigazolási időszak utolsó óráiban megtaláltuk a módját, hogy az elkövetkező másfél évre megszerezzük őt, egy végleges átigazolás lehetőségével. Úgy gondolom, mindegyik érintett fél csak nyer az üzleten, a DAC pedig egy nagyon motivált játékost szerzett meg, aki szeretné magára felhívni a figyelmet. Regőnek minden képessége megvan ahhoz, hogy az NB I egyik legérdekesebb fiataljának nevezzük, aki iránt több klub is érdeklődik Európában. Bízom benne, hogy sikerül gyorsan beilleszkednie, és sok sikert kívánunk neki klubunk színeiben.”

A szlovák első osztályban immár hét magyar labdarúgó szerepel. Ebből Balogh Norbert, Kalmár Zsolt, Hahn János, Szendrei Ákos és Veszelinov Dániel a DAC-ban, Holman Dávid a pozsonyi Slovanban.

A Dunaszerdahely 21 fordulót követően, egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a 4. helyen áll a tabellán, hátránya öt pont a harmadik helyezett Ruzomberokkal (Rózsaheggyel) szemben.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Carlos Auzqui (argentin, River Plate – Argentína), Fortune Bassey (nigériai, Dynamo Ceské Budejovice – Csehország),Marquinhos (José Marcos Costa Martins, brazil, Atlético Mineiro – Brazília, legutóbb kölcsönben Botev Plovdiv – Bulgária), Pászka Lóránd (román-magyar, Soroksár)
Kölcsönbe érkezők: Anderson Esiti (nigériai, PAOK – Görögország)
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Myrto Uzuni (albán, CF Granada – Spanyolország)
Kölcsönbe távozók: Csonka András (Budafok), Katona Máté (Soroksár, ismét kölcsönbe), Szánthó Regő (DAC – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marijan Cabraja (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik