M. B.
2023.01.20 13:36 Frissítve: 2023.01.20 16:19

FTC: A napokban beszéltem Csercseszovval a hosszabbításról – Kubatov

A hirado.hu-nak adott nagyinterjút Kubatov Gábor. A Ferencvárosi Torna Club elnöke többek között beszélt a női kézilabdázók problémáiról, a Liu fivérek távozásáról és a labdarúgók vezetőedzőjéről, Sztanyiszlav Csercseszovról is.

Kubatov Gábor szerint a futballban alkalmazott mérések a kézilabdában is hasznosak lennének (Fotó: Árvai Károly)


Elek Gábor a Ferencvárost még saját magánál is jobban szereti. Ha úgy érzi, hogy elfogyott körülötte a levegő, akkor ő ezt jelezni fogja, és meg fogjuk találni rá a megoldást, de ez az ő döntése kell hogy legyen” reagált Kubatov Gábor azokra a véleményekre, melyek szerint a vezetőedzőnek távoznia kellene az FTC női kézilabdacsapatától, miután a Debrecen elleni döntetlen csökkentette a klub bajnoki esélyeit. A zöld-fehérek klubvezetője ezzel kapcsolatban még elmondta, szerinte a futballcsapatnál látott elemzéseknek és méréseknek nagy hasznát vennék a női kézisek is.

Nem dolgom a szakmai munkába beleszólni, de a futballban szerzett tapasztalatokból kiindulva nagyon szeretném, hogy a tudományos munkát, a méréseket, az elemzéseket a kézilabdában az eddiginél is jobban hasznosítsuk, és akkor talán a játékosok teljesítménye is kiegyensúlyozottabb lesz vélekedett Kubatov Gábor. – Olyan elemzőrendszerek vannak már a kézilabdában is, amelyeket sajnos nemcsak a Ferencváros, de a magyar kézilabdázás sem használ ki megfelelő mértékben. A labdarúgóknál egy edzésen a játékosok teljesítményéről – nemcsak nálunk, hanem szinte minden komoly klubban – levesznek három-négymillió adatot. Mi például azt is mérjük, hogy a játékosaink testére hány G-s nyomás nehezedik, mert ez megmutatja, hogy milyen gyors az irányváltás”

A kézilabda után a közelmúltig a klub kötelékébe tartozó Liu testvérekről is szó esett.

Marad (Liu Shaoang szobra az FTC olimpiai bajnokainak sétányán – a szerk.). Mi arra a pillanatra emlékezünk, amikor olimpiai aranyat szerzett nekünk, magyaroknak, és amikor ez a pillanat megtörtént, akkor a Ferencváros sportolója volt. És az az igazság, hogy az ő távozásukban talán a Fradi is és én, személyesen is hibáztam, mert a Liu testvérek országváltási szándéka akkor kezdődött, amikor a szövetség nem tudott megállapodni az edzőjükkel. Ha egy kicsit gyorsabban reagálunk, akkor a Ferencvárosnak a szövetség helyébe kellett volna lépni és tető alá hozni a megállapodást” – védte meg az országot váltó Liu fivéreket Kubatov Gábor, miután a szurkolói fórumokon sokan azt követelték, hogy Liu Shaoang szobrát távolítsák el a klub olimpiai bajnokainak sétányáról. A Ferencváros elnöke ezután elmondta, hogy szerinte lett volna esélyük Magyarországon tartani Csang Csing Linát, a fiúk kínai edzőjét.

Kubatov Gábort ezután a Ferencváros futballcsapatáról kérdezték. Az elnök elmondta, szerinte képesek lesznek hosszabb távon is megtartani a klub orosz sikerkovácsát, Sztanyiszlav Csercseszovot.

Ennek is sok összetevője van, hiszen lehet magáról a szerződésről beszélni, de legalább annyira fontosak az emberi viszonyok is, és vele sikerült olyan barátságot kötni, ami ritka és különleges. De azt ne felejtsük el, hogy Csercseszov a 2018-as világbajnokság után benne volt a világ tíz legjobb edzője között, tehát mindig is nagy szaktekintélynek számított. Ráadásul ötvenkilenc évesen egyáltalán nem tekinthető idős embernek. Egyelőre ide köti a szerződése, de a napokban beszélgettem vele a hosszabbításról” – mondta Kubatov Gábor.

2023.04.01 14:20:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen a lila-fehérek legyűrték odahaza a Zalaegerszeget – meglehet, vezéráldozattal.

2023.04.01 11:14:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hajráig jobb volt a hazai csapat, de a végén még az egy pontért is izgulnia kellett.

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.