P. K. 2021.01.14 08:08 Frissítve: 2021.01.14 08:47

FTC: „A klubok megállapodtak, Henry Budapestre utazik”

A norvég Molde FK labdarúgócsapatának vezérigazgatója, Ole Erik Stavrum a vg.no-nak és az rbnett.no-nak is arról beszélt, hogy az amerikai Henry Wingo átigazolási ügyében megszületett az egyezség a Ferencvárossal.

Henry Wingo (balra) a jelek szerint távozik a Moldétól, és a Ferencvárosban folytathatja a pályafutását (Fotó: AFP, archív)
 
 

„A klubok megállapodtak Henry lehetséges átigazolásáról. Budapestre utazik, hogy megismerkedjen a feltételekkel – nyilatkozta Ole Erik Stavrum, a Molde FK vezérigazgatója. – Az ügynöke mindenesetre szerette volna, ha megállapodunk a Ferencvárossal az átigazolásról.”

Norvég sajtóhírek alapján korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros ajánlatot tett a 25 éves amerikai Henry Wingóért, akire az FTC vezetői a két csapat  norvégiai BL-selejtezőjén (3–3) figyelhettek fel.

A jobbhátvéd 2019 augusztusában a Seattle Sounderstől szerződött a norvég együtteshez, amelynél a szerződése 2021 decemberében lejár. Wingo az ősszel három BL-selejtező-mérkőzésen játszott, valamint az Európa-liga csoportkörében ötször lépett pályára. A 2020-as norvég bajnokságban húsz találkozón szerepelt, összesen két gólt szerzett.

Wingo – aki a védelem bal oldalán is bevethető – a Seattle Soundersszel és a Moldéval egyaránt bajnoki címet nyert, a lehetséges ferencvárosi szerződéséről az amerikai sbisoccer.com is beszámolt.

A Ferencvárosban ebben az idényben jobbhátvéd poszton általában a csapatkapitány Lovrencsics Gergő vagy Botka Endre szerepelt, előbbinek a Transfermarkt adatai szerint a nyáron lejár a szerződése.

Az FTC még nem reagált Wingo lehetséges érkezésére. Ha valóban szerződtetik és pályára is lép az első csapatban, akkor ő lehet az FTC első amerikai légiósa az NB I-ben. A zöld-fehérek az ősszel már átigazoltak egy 20 éves amerikai játékost, Zyen Jonest, de ő nem az első csapathoz, hanem az NB III-as együtteshez csatlakozott.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Gera Dániel (MTK Budapest), Katona Máté (MTK Budapest)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Henry Wingo (amerikai, Molde FK – Norvégia)
Távozók: Varga Roland (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Csonka András (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tokmac Nguen (norvég)
2021.01.25 21:41:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A játékvezetők magabiztosabbak lettek hátuk mögött a fegyelmezési szándékkal. Kevesebben voltak a kelleténél, ezért volt általános nyűg az idegenben játszó csapatoknál, hogy a helyi partjelzők éppen, hogy csak gólt nem lőttek, annyira lelkesen segítették az övéiket.

2021.01.23 23:15:39

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Fradiban Otten és Klein villogott; nem a Chinchilla, Romeo, Vuk trióra, eközben a nagy Hudson-Odoi a Vasasban…

2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.