P. K. 2021.01.14 08:08 Frissítve: 2021.01.14 08:47

FTC: „A klubok megállapodtak, Henry Budapestre utazik”

A norvég Molde FK labdarúgócsapatának vezérigazgatója, Ole Erik Stavrum a vg.no-nak és az rbnett.no-nak is arról beszélt, hogy az amerikai Henry Wingo átigazolási ügyében megszületett az egyezség a Ferencvárossal.

Henry Wingo (balra) a jelek szerint távozik a Moldétól, és a Ferencvárosban folytathatja a pályafutását (Fotó: AFP, archív)
 
 

„A klubok megállapodtak Henry lehetséges átigazolásáról. Budapestre utazik, hogy megismerkedjen a feltételekkel – nyilatkozta Ole Erik Stavrum, a Molde FK vezérigazgatója. – Az ügynöke mindenesetre szerette volna, ha megállapodunk a Ferencvárossal az átigazolásról.”

Norvég sajtóhírek alapján korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros ajánlatot tett a 25 éves amerikai Henry Wingóért, akire az FTC vezetői a két csapat  norvégiai BL-selejtezőjén (3–3) figyelhettek fel.

A jobbhátvéd 2019 augusztusában a Seattle Sounderstől szerződött a norvég együtteshez, amelynél a szerződése 2021 decemberében lejár. Wingo az ősszel három BL-selejtező-mérkőzésen játszott, valamint az Európa-liga csoportkörében ötször lépett pályára. A 2020-as norvég bajnokságban húsz találkozón szerepelt, összesen két gólt szerzett.

Wingo – aki a védelem bal oldalán is bevethető – a Seattle Soundersszel és a Moldéval egyaránt bajnoki címet nyert, a lehetséges ferencvárosi szerződéséről az amerikai sbisoccer.com is beszámolt.

A Ferencvárosban ebben az idényben jobbhátvéd poszton általában a csapatkapitány Lovrencsics Gergő vagy Botka Endre szerepelt, előbbinek a Transfermarkt adatai szerint a nyáron lejár a szerződése.

Az FTC még nem reagált Wingo lehetséges érkezésére. Ha valóban szerződtetik és pályára is lép az első csapatban, akkor ő lehet az FTC első amerikai légiósa az NB I-ben. A zöld-fehérek az ősszel már átigazoltak egy 20 éves amerikai játékost, Zyen Jonest, de ő nem az első csapathoz, hanem az NB III-as együtteshez csatlakozott.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Gera Dániel (MTK Budapest), Katona Máté (MTK Budapest)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Henry Wingo (amerikai, Molde FK – Norvégia)
Távozók: Varga Roland (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Csonka András (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tokmac Nguen (norvég)
2021.01.22 20:42:32

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ünnep lesz, akárhogy is produkálnak a tizenkettek a hátralévő tizenhét fordulóban.

2021.01.21 23:27:00

Labdarúgó NB I P. K.

A Puskás Akadémiának sikerült formába lendülnie. Az MTK-nál gondot jelenthet a sok hiányzó.

2021.01.21 12:51:12

Labdarúgó NB I P. K.

Zalaegerszegen a háromszoros válogatott Futács Márkó jelentheti az erősítést.