K. T. I. 2020.10.13 16:38 Frissítve: 2020.10.14 08:59

FTC: U20-as amerikai válogatott szélsőt igazoltak – az NB III-ba

A Ferencvárosi Torna Club kedden profi szerződést írt alá az Egyesült Államokban született 20 éves szélsővel, Zyen Jonesszal – számolt be róla a fradi.hu. A korábban a Schalke U19-es együttesénél is pallérozódó szélső a labdarúgó NB III-ban kap lehetőséget a bejelentés szerint.

Orosz Pál mutatta be az FTC NB III-ba érkező amerikai légiósát (Fotó: fradi.hu)

 

A Ferencváros által szerződtetett amerikai labdarúgó augusztus 25-én töltötte be a 20. életévét. Az amerikai utánpótlás-válogatottakban végigjárta a szamárlétrát: az U17-ben tizennégyszer, az U19-ben háromszor, az U20-ban egyszer szerepelt – emeli ki a zöld-fehérek hivatalos honlapja.

A Clarksonban született játékos hazájában az Alpharetta Ambush Soccer Club, a Georgia United és a Atlanta United futballistája volt, tizennyolc évesen került Európába, ahol a német Schalke adott neki szerződést, ám egy idényt követően visszatért Észak-Amerikába, ahol a USL Championshipben, azaz a másodvonalban szereplő Charlotte Independence-nél kapott profi szerződést.

A középpálya mindkét szélén bevethető amerikai Magyarországon az NB III Közép-csoportjában szereplő FTC II-nél kezdi meg a munkát – zárja beszámolóját a fradi.hu.

„Korábban csak jókat hallottam a Ferencvárosról, ezért örülök, hogy itt lehetek. Számomra most az a legfontosabb, hogy újra játékba lendüljek, edzésben legyek, azt gondolom, hogy a Ferencvárosnál remek edzővel és játékosokkal dolgozhatok majd együtt – idézi a ferencvárosi klubhonlap Jonest. – Magyarország szuper hely, Budapest pedig gyönyörű város, mindenki nagyon kedves és barátságos velem. Tudom, hogy a Ferencváros történelme sikerekben gazdag, és azt is hallottam, hogy a klub az idén huszonöt év után jutott be újra a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ez az én szempontomból is szerencsés egybeesés. Egyelőre nem beszélnék a távlati terveimről, most az a legfontosabb, hogy újra futballozhassak.”

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…

2021.05.26 21:43:36

Labdarúgó NB II CS. P.

A megdöbbentő kép a múlté: a szatmári falu polgármestere eltakaríttatta a sportterepre hordott hulladékot

2021.05.21 11:38:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Loki nem roppant össze és aranyérmes lett • Remekelt a Pécs és az Ajka • A Kaposvár az NB I után a másodosztályból is kiesett.