nemzetisport.hu 2016.09.07 10:29 Frissítve: 2016.09.07 10:56

Ferencváros: távozik az Eb-résztvevő – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján megerősítette a Nemzeti Sport Online információját: a zöld-fehérek közös megegyezéssel szerződést bontottak az Európa-bajnokságot is megjáró Stanislav Sestákkal.

 

A 33 esztendős játékos tavaly nyáron szerződött a Fradihoz, és a legutóbbi szezonban nem is nyújtott rossz teljesítményt, hiszen 24 bajnoki mérkőzésen kilenc gólt szerzett. A 66-szoros szlovák válogatott futballista ebben az idényben azonban már nem számít alapembernek a zöld-fehéreknél, az első hét fordulóban csak 176 percet töltött a pályán, és a gólokkal is adós maradt.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint az FTC azért most bontotta fel Sesták szerződését, mert Szlovákiában kedden járt le az átigazolási időszak, de így a rutinos labdarúgó a határidő után is hazatérhet, mivel szabadon igazolhatóvá vált.

Sesták az Európa-bajnokság idején arról beszélt, hogy jövő nyáron, ferencvárosi szerződése kifutásakor el kell gondolkodnia a hogyan továbbról, hiszen már a 34. életévében jár.

Úgy tűnik, a hazatérésre a vártnál hamarabb sor kerülhet.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Oliver Hüsing (német, Werder Bremen – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, legutóbb kölcsönben Brentford – Anglia), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Kölcsönből visszatérők: –

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Csernik Kornél
Kiszemeltek:
Távozók: Hodgyai László (CFR Cluj – Románia, szabadon igazolhatóként), Kunsági Roland (soroksári kölcsön után ETO FC Győr), Roland Lamah (belga, lejárt a szerződése, érdeklődnek iránta: Ipswich – Anglia, próbajáték), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Szenes Bence (Vác), Stanislav Sesták (szlovák). A két klub egyezsége alapján Nagy Dominik 2017 elejétől a Legia Warszawa játékosa lesz.
Kölcsönbe távozók: Csilus Ádám (Soroksár, ismét kölcsönbe), Csilus Tamás (kisvárdai kölcsön után Soroksár), Dragóner Filip (Nyíregyháza), Haris Attila (Soroksár, ismét kölcsönbe), Holczer Ádám (Soroksár, ismét kölcsönbe), Huszák Tamás (Soroksár, ismét kölcsönbe), Silye Erik (Soroksár), Valencsik Dávid (Soroksár, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

 

2021.06.22 11:52:26

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Itthon maradni? Megvallom, nagy kedvem volna. De az életem úgy alakult, hogy csak a sport köt Budapesthez.”

2021.06.20 16:43:48

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A nagyon jó erőkből álló Legiát 2–0-ra verte meg a tartalékos Stöger-csapat a németországi edzőtáborozás közben.

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.