Az Eb után Fradi, de lehet, hogy csak egy évig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 15:01
null
Stanislav Sesták a vegyes zónában (Fotó: AFP)
A szombati Wales–Szlovákia (2–1) mérkőzést követően Bordeaux-ban, az úgynevezett vegyes zónában sikerült beszélnünk a Ferencváros szlovák válogatott támadójával, Stanislav Sestákkal, aki a szlovák válogatottról, illetve a saját terveiről is beszélt nekünk.

 


Stanislav Sesták a kispadról nézte végig szombaton Szlovákia Wales elleni 2–1-es vereségét. A támadót többek között arról faggattuk a lefújást követően, hogy nem hiányzik-e olyan típusú center a szlovák csapatból, mint Böde Dániel vagy éppen a pozsonyi Slovanban 12 gólt szerző Priskin Tamás. Wales ellen ugyanis klasszikus csatár nélkül álltak fel.

„Jó a csapatunk és megfelelő támadóink vannak. Wales ellen egyszerűen nem volt szerencsénk. A helyzeteink megvoltak” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére a lefújást követően a Ferencváros támadója.

Sestákot megkérdeztük korábbi nyilatkozatáról is, mely szerint a válogatottban már nem kíván pályára lépni, és az is lehet, hogy jövőre befejezi a pályafutását.

„Igen, az biztos, hogy ez az utolsó nagy tornám a válogatottal, már nem játszom többet a nemzeti csapatban. A Ferencvárosban még egy évig szól a szerződésem, utána viszont el kell gondolkodnom a hogyan továbbról, hogy meddig szeretnék még futballozni, hiszen már benne vagyok a korban, de most csak az Eb-re összpontosítok” – fogalmazott a 33 éves futballista.

A támadóval arról is beszélgettünk, mennyire jelenthet fizikailag problémát, hogy az Eb után tulajdonképpen nem is lesz ideje a pihenésre, mert hamarosan kezdődnek a nemzetközi kupaküzdelmek. Erről azt mondta, hogy ez része a profi futballnak, ez nem okozhat gondot.

A szlovák játékosok, Ján Kozák szövetségi kapitánnyal együtt kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy a második félidőben jobbak voltak Walesnél, és csak azért kaptak ki, mert nem volt szerencséjük, kimaradtak a helyzeteik. Többek között Marek Hamsík és Martin Skrtel is erről beszélt, míg Matús Kozácik kapus elismerte, hogy Gareth Bale szabadrúgásból szerzett góljánál hibázott, mert elmozdult az ellenkező irányba, és már nem ért vissza a lövésre.

EURO 2016
B-CSOPORT
Wales–Szlovákia 2–1Bordeaux, Matmut Atlantique
Anglia–Oroszország 1–1Marseille, Stade Vélodrome
Oroszország–Szlovákia
Lille, Stade Pierre-Mauroy
Anglia–WalesLens, Stade Bollaert-Delelis
Oroszország–WalesToulouse, Városi Stadion
Szlovákia–AngliaSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik