Ferencváros: íme, az újragondolt dal!

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 18:22
null
Lotfi Begi Dér Henivel közösen dolgozott a dalon (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
Lotfi Begi és Dér Heni a Fradi Tábor kedvenc dalát dolgozta át, amely az FTC-szurkolóknak szóló, szeptemberben megjelenő lemezen is helyet kap.


Lotfi Begi ismét a lemezek közé csapott. A Fonogram-díjas lemezlovas ezúttal Dér Heni énekesnővel alkotott nagyot, a duó a Ferencváros tábor kedvenc dalát, a „Freed From Desire” című alkotást dolgozta át. Begi és Heni a Ferencváros idei bajnokavató ünnepségén mutatta be az átdolgozást élőben, tízezer ember előtt a Groupama Aréna zöld gyepén, amelyről videóklip is készült, elképesztően felfokozott hangulatot közvetítve.

„A dal eredeti felvétele nagyon sok nemzeti válogatott, mint például a belgák első számú kedvence annak euforikus hangulata miatt. Itthon is előszeretettel kántálják a zeneszámot a Fradi-drukkerek egy saját rigmussal kiegészítve, de eddig még nem született belőle hivatalos verzió” – mesélte Begi, aki Dér Henivel állt össze rögtön megtalálva a közös hangot és elképzeléseket.

Dér Heni elárulta, mi miatt is fogadta szívesen a nagyszerű felkérést: „Jugoszláviában született nagyapám és nagy focikedvelőként rádión keresztül hallgatta a mérkőzéseket. Egyszer lehetősége nyílt elmenni egy szerb–magyar meccsre a szerbek szurkolói oldalán, de titkon Fradi-szurkolóként ment. Annyira kitört belőle egy magyar gólnál az öröm, hogy ujjongva felugrott mindenki nagy meglepetésére. Ez a rajongás és szeretet teljesen belém ivódott és viszem tovább.”

A „Freed From Desire” pedig még csak a kezdet, ugyanis szeptemberben egy 12 szerzeményből álló Fradi-albumra készülhetnek a foci és a zene szerelmesei, aminek zenei producere és ötletgazdája Lotfi Begi, producertársa pedig Szakos Krisztián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik