B. B. 2022.05.24 18:22 Frissítve: 2022.05.24 18:58

Ferencváros: íme, az újragondolt dal!

Lotfi Begi és Dér Heni a Fradi Tábor kedvenc dalát dolgozta át, amely az FTC-szurkolóknak szóló, szeptemberben megjelenő lemezen is helyet kap.

Lotfi Begi Dér Henivel közösen dolgozott a dalon (Fotó: fradi.hu)


Lotfi Begi ismét a lemezek közé csapott. A Fonogram-díjas lemezlovas ezúttal Dér Heni énekesnővel alkotott nagyot, a duó a Ferencváros tábor kedvenc dalát, a „Freed From Desire” című alkotást dolgozta át. Begi és Heni a Ferencváros idei bajnokavató ünnepségén mutatta be az átdolgozást élőben, tízezer ember előtt a Groupama Aréna zöld gyepén, amelyről videóklip is készült, elképesztően felfokozott hangulatot közvetítve.

„A dal eredeti felvétele nagyon sok nemzeti válogatott, mint például a belgák első számú kedvence annak euforikus hangulata miatt. Itthon is előszeretettel kántálják a zeneszámot a Fradi-drukkerek egy saját rigmussal kiegészítve, de eddig még nem született belőle hivatalos verzió” – mesélte Begi, aki Dér Henivel állt össze rögtön megtalálva a közös hangot és elképzeléseket.

Dér Heni elárulta, mi miatt is fogadta szívesen a nagyszerű felkérést: „Jugoszláviában született nagyapám és nagy focikedvelőként rádión keresztül hallgatta a mérkőzéseket. Egyszer lehetősége nyílt elmenni egy szerb–magyar meccsre a szerbek szurkolói oldalán, de titkon Fradi-szurkolóként ment. Annyira kitört belőle egy magyar gólnál az öröm, hogy ujjongva felugrott mindenki nagy meglepetésére. Ez a rajongás és szeretet teljesen belém ivódott és viszem tovább.”

A „Freed From Desire” pedig még csak a kezdet, ugyanis szeptemberben egy 12 szerzeményből álló Fradi-albumra készülhetnek a foci és a zene szerelmesei, aminek zenei producere és ötletgazdája Lotfi Begi, producertársa pedig Szakos Krisztián.
 

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.