Felkészülés: „Tavaly Ádám Martin ellen többször hibáztam, mint most a Milan ellen”

Vágólapra másolva!
2022.07.24. 08:24
A ZTE alaposan meglepte a felkészülési meccsre Zalaegerszegre utazó olasz bajnok Milant, hiszen kevesebb mint 30 perc alatt háromgólos előnyre tett szert. Az olaszok megrázták magukat, átvették az irányítást, de csak két gólra voltak képesek, így a magyar csapat 3–2-re nyert a hazai közönség nagy örömére. A találkozó után Kálnoki Kis Dávid csapatkapitánnyal és a gólt szerző Mocsi Attilával beszélgetett az NSO Tv stábja.

Mocsi Attila azzal kezdte: öt hete ezért a sikerért dolgoztak.

„Tudtuk, hogy ilyen meccsünk lesz, tudtuk, hogy ezzel fogunk felkészülni a bajnokságra. Azt gondolom, hogy megérdemelten nyerünk. Lebecsültek minket. Az első félidőben megmutattuk azt, hogy mit gyakorolunk öt hete, mit szeretnénk igazából játszani, és bebizonyosodott, hogy a Milan ellen is működik, úgyhogy szerintem az NB I-ben is működni fog. Az a célunk, hogy ezt ne csak egy félidőben keresztül bírjuk, hanem kilencven, kilencvenöt percig.”

Videónkban arról is beszél, mire gondolt, amikor betalált a Milan ellen.

Kálnoki Kis Dávid csapatkapitány a magyar válogatott meccseiből merített erőt.

„Hasonló helyzetbe helyeztem magam. Ők se félnek soha, ők is belülről táplálkoznak egy ilyen meccsen. Idézném apukámat, mit szokott mondani egy ilyen ellenfél ellen, de inkább nem teszem, mert nem szalonképes. Az a lényeg, hogy ők is emberek, ugyanúgy hibáznak. Ricardo Moniz is ezt mondta nekünk, hogy akármilyen nehéz ellenféllel is találkozunk, ha ezt a játékot folytatjuk, akkor bárki jöhet velünk szembe, nem fognak tudni mit kezdeni velünk, mert a kapunktól messze vannak.”

Videónkban arra is kitér, hogy Ádám Martin ellen többször hibázott az előző évadban, mint most a Milan ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Zalaegerszegi TE–Milan (olasz) 3–2 (3–1)
Zalaegerszeg,
ZTE Aréna, 11 114 néző. Vezette: Andó-Szabó
ZTE:
Demjén – Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Tajti, Szankovics, Meshack (Diego Santos, 65.) – Májer (Huszti A., 65.), Németh D. (Ikoba, a szünetben), Szalay (Kovács B., a szünetben). Vezetőedző: Ricardo Moniz
MILAN:Tatarusanu (Maignan, 60.) – Florenzi (Calabria, 60.), Kalulu (Krunic, 60.), Gabbia, Ballo-Touré (Tomori, 60.) – Tonali (Adli, 60.), Brescianini (Bennaszer, 60.) – Junior Messias (Saelemaekers, 60.), B. Díaz (D. Maldini, 60.), Rebic (R. Leao, 60.) – Giroud (T. Hernandez, 60.). Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző:Meshack (2.), Mocsi (24.), Tajti (27.), ill. Giroud (30. – 11-esből), Krunic (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik