Felkészülés: Sigér Dávid visszatért, az FTC legyőzte a Szegedet

Vágólapra másolva!
2022.03.26. 17:32
null
Kései öngóllal nyert a Ferencváros (Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország)
A labdarúgó NB I-et vezető Ferencváros 1–0-ra legyőzte idegenben az NB II-ben harmadik helyen álló Szeged-Csanádot felkészülési mérkőzésen. A 62. percben 243 nap után visszatért a pályára Sigér Dávid, aki tavaly júliusban szenvedett súlyos térdsérülést.

 

A sportesemény nemes célt is szolgál egyben, a rendezők a teljes bevételt az ukrajnai háborús menekültek megsegítésére ajánlják fel.

A Ferencvárosnál tíz hiányzóval nem számolhatott Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző: Dibusz Dénes, Vécsei Bálint és Botka Endre a magyar, Ryan Mmaee és Samy Mmaee a marokkói, Aissa Laidouni a tunéziai, Miha Blazic a szlovén, Adnan Kovacevic és Eldar Civic a boszniai, míg Zseljko Gavrics a szerb U21-es válogatottal készül a feladatokra.

Talán nem csak ezért, de a vendégeknél kezdett a szegedi nevelésű Pászka Lóránd, aki 2013 és 2019 között volt a Tisza-partiak labdarúgója.

A meccs első félidejében csak labdabirtoklásban nőtt ellenfele fölé az FTC, igaz, Olekszandr Zubkov fejese volt a meccs ezen szakaszának legnagyobb helyzete, de a Szegednek is volt ígéretes támadása, amikor Bencze Márk lőhetett, Bogdán Ádám viszont védett.

A második félidő is izgalmasan indult, a folytatásban pedig beállt a hosszú sérüléséből felépült Sigér Dávid. A hajrá a Ferencvárosé volt, és Róbert Mak lövése után Danilo Pejovics öngóljával meg is nyerte a meccset.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
SZEGED-CSANÁD GA–FERENCVÁROS 0–1 (0–0)
Szeged,
Szent Gellért Fórum, 4500 néző. Vezette: Lovas (Medovarszki, Csatári)
SZEGED: Molnár F. (Takács J., a szünetben) – Ódor, Temesvári, Pejovics, Bencze M. – Farkas A., Kovács M., Kővári (Vári, 76.) – Csoboth (Vasziliu, 88.), Germán (Kóródi, a szünetben), Gajdos (Dobos Á., 72.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
FERENCVÁROS: Bogdán – Wingo (Kaján, 62.), Besic, Somália (Könczey, 76.), Pászka (Katona Máté, 76.) – Esiti (Bassey, a szünetben), Loncar (Sigér D., 62.) – Auzqui (Zachariassen, a szünetben), Marquinhos (Mak, a szünetben), Zubkov (Marin, a szünetben) – Boli (Tokmac, a szünetben). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Pejovics (86. – öngól)

Korábban
Budapest Honvéd–Szentlőrinc (NB II) 2–2 (Mayer M. 84., Banó-Szabó 87. – 11-esből, ill. Rétyi 62. – 11-esből, Bányai 66. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik