Felkészülés: lengyel élvonalbeli csapatot győzött le a DVTK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.27. 17:59
A DVTK 2–1-re legyőzte a lengyel élvonalbeli Ruch Chorzów legénységét a két labdarúgócsapat péntek délutáni felkészülési mérkőzésén Spanyolországban.

Gól nélküli első félidőt követően, a 65. percben a letámadó diósgyőriek labdát szereztek a lengyel 16-os előterében, Ugrai Roland elhúzott, és lapos beadását Diego Vela 12 méterről a hálóba belsőzte.Diego Vela 12 méterről a hálóba belsőzte.

Két perccel később egy szögletet követően egyenlítettek a lengyelek, majd a 76. percben Ugrai gyorsan elvégzett szabadrúgása után Vela az alapvonalról beadott, és a percekkel korábban becserélt Novothny Soma becsúszva közelről a hálóba továbbított.

„Jó iramú, jó ritmusú mérkőzést játszottunk – idézi a diósgyőriek hivatalos honlapja Horváth Ferenc vezetőedzőt. – Az első félidőben még lehetett érezni a tegnapi, tegnapelőtti edzések hatását, valamint a terhelés most jön ki, kicsit macskásak voltak a lábak. A második félidőben már szép dolgokat láttam, szép támadásokat vezettünk, és lehetőségeket alakítottunk ki. A védekezésünk is egyre jobban kezd összeállni, hiszen akciógólt még mindig nem kaptunk az idén, ma is pontrúgásból talált be az ellenfelünk.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVTK–RUCH CHORZÓW (lengyel) 2–1 (0–0)
Benicassim,
Facsa Sport Centre. V: Royo (spanyol)
DVTK:
Antal – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Tamás (Nemes, 73.) – Dausvili, Elek Á. – Vela, Busai, Fülöp (Ugrai, 46.) – Szarka (Novothny, 73.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Ruch (1 félidő): Hrdlicka – Konczkowski, Helik, Kowalczyk, Pazio – Urbanczyk, Gamakow – Mazek, Lipski, Moneta – Niezgoda. 2 félidő: Hrdlicka (Miszczuk, 53.) – Trojak, Grodzicki, Cichocki, Oleksy – Surma, Fernandes – Przybecki, Walski (Bargiel, 80.), Nowak (Sloma, 80.) – Visnakovs. Vezetőedző: Waldemar Fornalik
G: Vela (65.), Novothny (76.), ill. Oleksy (67.)
Forrás: dvtk.eu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik