H. Á. 2021.01.14 15:01 Frissítve: 2021.01.14 15:25

Felkészülés: kikapott Rovinjban a Dinamo Zagrebtől a Fehérvár

A horvátországi Rovinjban csapott össze a Dinamo Zagreb a Mol Fehérvár FC-vel felkészülési mérkőzésen, amelyen ugyan a fehérváriak szereztek vezetést Budu Zivzivadze góljával, a zágrábiak egy magabiztosan értékesített tizenegyessel gyorsan egyenlítettek, s a találkozó hajrájára fordulva egy szabadrúgásgóllal a győzelmet is megszerezték.

 

Zivzivadze (középen) még vezetéshez juttatta a Fehérvárt (Fotó: molfehervarfc.hu)

Hatalmas érdeklődés övezte a Fehérvár vendégjátékát: a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a hivatalosan zárt kapus meccs helyszínére több tucat Dinamo-drukker érkezett, akik a pályát övező fákra, villanyoszlopokra kapaszkodva követték az eseményeket. Persze, akinek nem volt kedve Rovinjba utazni a meccs megtekintéséhez, belőhette a HNTV-t, vagyis a horvát futball televíziót, amely hat kamerával közvetítette a meccset. 

Amelyet egyébként jól is kezdett a Fehérvár a rangos ellenfél ellen, hiszen Budu Zivzivadze az első negyedóra végén egy megpattanó lövéssel megszerezte a vezetést. Igaz, a 20. percben máris egyenlített a Dinamo, miután Rus Adrián a tizenhatoson belül becsúszva kézzel blokkolta a labda útját, s a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Mislav Orsic váltott gólra. 

A küzdelmes, változatos összecsapáson sokáig nem változott az eredmény, az újabb találatra a 78. percig kellett várni, amikor Bruno Petkovic szabadrúgásból beállította a 2–1 Dinamo-győzelmet jelentő végeredményt. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az utolsó perceket 10 emberrel töltötte a pályán a magyar csapat, miután Fiola Attilát második sárga lappal kiállította a játékvezető.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Dinamo Zagreb (horvát I.)–Mol Fehérvár 2–1
(Zivzivadze)
Fehérvár: Kovács D. (Tordai 60.) – Fiola, Tamás (Muszliu, a szünetben), Rus (Kovács I., 60.), Stopira, Hangya – Nikolov, Houri (Dárdai P., 60.) – Funsho, Petrjak (Géresi 60.) – Zivzivadze (Nikolics, 60.)

 

2021.01.22 20:42:32

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ünnep lesz, akárhogy is produkálnak a tizenkettek a hátralévő tizenhét fordulóban.

2021.01.21 23:27:00

Labdarúgó NB I P. K.

A Puskás Akadémiának sikerült formába lendülnie. Az MTK-nál gondot jelenthet a sok hiányzó.

2021.01.21 12:51:12

Labdarúgó NB I P. K.

Zalaegerszegen a háromszoros válogatott Futács Márkó jelentheti az erősítést.