A Ferencváros ötgólos győzelemmel zárta az edzőtábort

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.25. 17:50
null
Ferencvárosi gólöröm a Heimstetten ellen (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/elo-kozvetitesek/szoveges-kozvetites-ftc-sv-heimstete" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 5–0-ra legyőzte a német negyedosztályú SV Heimstettent.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–SV HEIMSTETTEN (német IV.) 5–0 (4–0)
Németország,
Grassau.
Ferencváros: Mergl – Nagy O., Ilyinbor, S. Mmaee, Csontos D. – Z. Jones, Csonka A., Laidouni, Ramadan – Baturina, Boli. A 63. perctől: Mergl – Wingo, Blazic, Dvali, Civic – Vécsei, Haratin – Gera D., Nguen, Uzuni – R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerző: Boli (2.), Baturina (18.), Ramadan (26., 36.), Gera D. (88.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az FTC az első nyári felkészülési mérkőzésén 2–0-ra nyert a lengyel bajnok Legia Warszawa ellen, majd szerdán 3–1-re legyőzte a bolgár aranyérmes Ludogorecet.

A németországi edzőtáborban rendezett harmadik, egyben utolsó felkészülési meccs már jóval könnyebbnek ígérkezett, hiszen a magyar bajnok a német negyedosztályú SV Heimstettennel mérte össze az erejét – Peter Stöger ennek tudatában több fiatalnak is kezdőként adott lehetőséget.

Ahogy arra számítani lehetett, a Ferencváros az első perctől kezdve fölényben játszott, és másfél perc sem telt el, a vezetést is megszerezte: Iyinbor Patrick remek indítása után Franck Boli éles szögből remekül emelte át a kapust. 1–0

Negyedórával később Zyen Jones jobb oldali beadása után Roko Baturina duplázta meg a magyar csapat előnyét (2–0), majd a folytatásban Ammar Ramadan kétszer is beköszönt, így 45 perc játék után 4–0-ra vezetett az FTC.

A második félidő elején Csontos Dominik járt a legközelebb a gólhoz, de távoli lövése után a labda kifelé pattant a kapufáról. Aztán Stöger a 63. percben sort cserélt, mind a tíz mezőnyjátékosa helyére friss embert küldött pályára.

Hiába kapott lehetőséget többek között Tokmac Nguen, Gera Dániel vagy éppen Myrto Uzuni, a Ferencváros sokáig nem tudott újabb gólt szerezni. Ám a hajrában azért még egy találat összejött: egy jobb oldali beadás után a kapus nem tudta elöklözni a labdát, amelyet Gera Dániel fejelt közelről az üres kapuba, így az FTC 5–0-s győzelemmel zárta a németországi edzőtábort.

A magyar bajnok jövő hét szerdán a Dunaszerdahellyel találkozik a Groupama Arénában, majd az előselejtező torna győztese ellen, július 6-án vagy 7-én megkezdi a szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90. perc: Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros 5–0-ra nyert.

90. perc: Mergl védett nagyot, szöglettel jöhetnek a német játékosok.

89. perc:Haratin kapott sárga lapot.

88. perc: GÓL! OTT AZ ÖTÖDIK! Egy jobb oldali beadás után a kapus nem tudta elöklözni a labdát, amelyet így Gera Dániel fejelt közelről az üres kapuba. 5–0

82. perc: Gera jobb oldali beadása után szögletre pattant a labda egy védőről.

74. perc: Újabb védés, egy jobb oldali beadás után Uzuni fejelt, de a németek kapusa ismét hárított.

71. perc: Uzuni remek keresztlabdája után Wingo lőtt, de a kapus nagyot védett.

63. perc: Stöger sort cserélt, egyedül a kapuban Mergl maradt a pályán. Így folytatja az FTC: Mergl – Wingo, Blazic, Dvali, Civic – Vécsei, Haratin, – Gera D., Nguen, Uzuni – R. Mmaee.

54. perc: KAPUFA! Csontos távoli lövése után a kapufán csattant a labda.

Az FTC nem cserélt a szünetben.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Nincs hosszabbítás, a szünetben 4–0-ra vezet az FTC.

45. perc: Baturinát állították meg lesen, egymás után kétszer.

36. perc: GÓL! OTT A NEGYEDIK! Boli labdaszerzése után Baturina ugratta ki Ammar Ramadant, aki jobbal, nyolc méterről a bal alsó sarokba lőtt. 4–0

35. perc: Ramadan jobb oldali szöglete után Bolinak éppen csak hosszú volt a labda.

28. perc: Ramadan éles szögből lőtte a kapu mellé a labdát.

26. perc: GÓL! EZ IS BENT VAN! Laidouni passza után Ammar Ramadan húzott balról befelé, több védőt is kicselezett, majd 16 méterről jobbal a kapu közepébe lőtte a labdát. 3–0

18. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Zyen Jones jobb oldali beadása után Roko Baturina mellel átvette a labdát, majd három méterről jobbal a kapuba lőtt. 2–0

16. perc: Ramadan kemény belépője után megsérült a Heimstetten játékosa, ápolni is kell. Krüger nem tudja folytatni, cserélnek a németek.

15. perc: Egy jobb oldali német szöglet után nem alakult ki helyzet.

8. perc: Baturina tolta el a kapus mellett a labdát, de túl hosszan, már nem érte el az alapvonal előtt.

2. perc: GÓL! MÁRIS VEZETÉST SZERZETT AZ FTC! Ilyinbor indítása után Franck Boli húzott el az ellenfele mellett, majd rendkívül éles szögből, már szinte az alapvonalról jobb külsővel átemelte a kapust, a labda pedig a kapu jobb oldalában kötött ki. 1–0

A ferencvárosiak hagyományos zöld-fehér mezükben léptek pályára, míg a németek bordó szerelésben játszanak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a ferencvárosiak indították útjára a labdát.

Az FTC a pénteki edzőmeccsel zárja tíznapos németországi edzőtáborát. A magyar bajnok legközelebb június 30-án lép pályára: jövő hét szerdán a DAC-ot fogadja a Groupama Arénában – a zöld-fehéreknek az a meccs lesz a főpróba a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójára.

Peter Stöger csapata ezúttal a német negyedosztályú Heimstettennel méri össze az erejét.

Az FTC az első nyári felkészülési mérkőzésén 2–0-ra nyert a lengyel Legia Warszawa ellen, majd 3–1-re legyőzte a bolgár Ludogorecet.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Heimstetten felkészülési mérkőzés. Tartsanak velünk!

NYÁRIJÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Ryan Mmaee(belga-marokkói, AEL Limassol – Ciprus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél(Soroksár)?,Csonka András(Budafoki MTE),Csontos Dominik(Soroksár),Ammar Ramadan(szír, Soroksár),Szánthó Regő(ZTE FC),Szécsi Gergő(Soroksár),Szerető Krisztofer(Soroksár)?,Takács Zsombor(Soroksár)?,Varga Ádám(Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Sam Adekugbe(kanadai, Valerenga – Norvégia),Keanu Baccus(ausztrál, Western Sydney Wanderers – Ausztrália)
Távozók:Marcel Heister(horvát-német, Mol Fehérvár FC),Isael(brazil, Umm Szalal – Katar, szabadon igazolhatóként),Lovrencsics Gergő(lejár a szerződése),Michal Skvarka(szlovák, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik