Felkészülés: egygólos győri vereség a szlovák éllovastól

Vágólapra másolva!
2014.01.31. 17:59
A labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO felkészülési mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a szlovák első osztály éllovasától, a Slovan Bratislavától, melynek győztes gólját az 54. percben Igor Zofcák szerezte szabadrúgásból. A Haladás a törökországi Belekben lépett pályára, és szenvedett 1–0-s vereséget a román Viitorul Constantától.

GYŐRI ETO–SLOVAN BRATISLAVAGYŐRI ETO–SLOVAN BRATISLAVA

HORVÁTH FERENC ELÉGEDETT A LÁTOTTAKKAL

„Sokkal többet kaptam vissza, mint amire számítottam, azok az elemek, amiket két hete kezdtünk el gyakorolni, szépen visszaköszöntek a játékban. Rengeteg labdát szereztünk belőlük, kidolgoztunk számtalan helyzetet, jól játszottunk. Kikaptunk, mert egy kósza gólt kaptunk, de sokkal több lehetőségünk volt, sokkal többet volt nálunk a labda, így elégedett vagyok.

A helyzetkihasználáshoz alapvető, hogy frissnek kell lenni, a játékos lábának és fejének egyaránt. A nagyobb baj az lenne, ha nem lennének helyzetek, de szerencsére nem ez a probléma. Biztos vagyok benne, hogy az éles időszakban be fognak ezek menni – mondta Horváth Ferenc, a Győri ETO vezetőedzője, aki a próbajátékon szereplő Pogacsics Krisztiánról is szót ejtett. – A szabadrúgáshoz nem tudott hozzáérni, de volt egy nagyon jó védése, és látszik, hogy magabiztos, lábbal is.”

Az első játékrészben a küzdelem, és a Slovan dominált, de a Győr alakított ki nagyobb helyzeteket, így a pozsonyi együttes egy szót sem szólhatott volna, ha hátrányból várhatja a második félidőt. De a magyar csapat próbálkozásait nem koronázta siker, és ahogyan az ilyenkor általában lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Az első félidő krónikájához egyébként hozzátartozik, hogy Marek Strestíket korán le kellett cserélni, mert megrándult a válla, de a várakozások szerint a jövő héten már ismét teljes értékű edzésmunkát végezhet.

Az 54. percben Igor Zofcák végzett el szabadrúgást a győri kaputól 25 méterre, a sorfal fölött elcsavart labdája pedig védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. 0–1

A kapott gól nem fogta meg az ETO-t, amely becsülettel támadott az egyenlítő gól megszerzése érdekében, de a szerencse a folytatásban sem pártolt mellé, így végül egygólos vereséget szenvedett.

A győriek kapuját a második félidőben a legutóbb Romániában légióskodó Pogacsics Krisztián védte, aki a téli felkészülés során a PMFC-nél is járt tesztelésen, de a Haladásnál és a Kaposvárnál is szóba került a neve. Az eto.hu beszámolója szerint a próbajátékon szereplő kapuvédő képességeit nem sokszor tették próbára a Slovan játékosai, de egy ízben bravúrral mentette meg csapatát a góltól.

Horváth Ferenc csapata legközelebb a szerb Radnicski Kragujevaccal méri össze erejét, már a törökországi Belekben.

A gól 2:37-nél

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri ETO–Slovan Bratislava (szlovákiai) 0–1
(0–0)
Pozsony. V:
Szilasi
GYŐR. 1. félidő: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Trajkovics, Kalmár – Dudás, Strestík (Rudolf, 15.), Koltai. 2. félidő: Pogacsics – Wolfe, Sztanisics, Had, Dinjar – Pátkai, Kronaveter, Rudolf – Martínez, Burgos, Andrics.
G:
Zofcák (54.)

HALADÁS–VIITORUL CONSTANTA

Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője és Pintér Attila szövetségi kapitány megállapodásának értelmében a magyar válogatottba is meghívót kapott Bosnjak Predrag, Radó András és Devecseri Szilárd is pályára léphetett (volna) a meccsen, utóbbi azonban a bemelegítés közben megsérült, így nem tudta vállalni a játékot, ahogy a korábban kidőlt Guzmics Richárd sem. Arról egyelőre nincs hír, hogy Devecseri sérülése mennyiben befolyásolja válogatott kerettagságát.

ARTNER TAMÁS VÉDŐI MIATT AGGÓDIK
„Sokkal jobb csapat ellen játszottunk, mint voltak a kínaiak. Jobban ki voltak hegyezve, frissek voltak. Mi azért nyakig benne vagyunk a munkában, ez látszott is a játékunkon. Összességében elégedett vagyok, de az nagyon nem jó hír, hogy Guzmics Richárd még egyetlen edzőmeccset sem játszott, Devecseri Szilárd csak egyet, míg ma már Fehér Zoltán sem tudott pályára lépni. A belő védőink nagyon hiányoznak, de a csapat többi része rendben volt” – mondta a mérkőzést követően Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője.

A haladasfc.nyugat.hu beszámolója szerint a találkozó első helyzete a Haladás előtt adódott, utána azonban a román csapat momentumai következtek. A 23. percben Cristian Gavra megpattanó lövése még elkerülte a szombathelyi együttes kapuját, a szöglet után azonban Nicolae Dica a lécről lepattanó labdát már a hálóba pofozta. 0–1

A folytatásban a Viitorul Constanta játékosai előtt több nagy lehetőség is adódott, hogy megduplázzák előnyüket, de csak kapufáig jutottak, így a hajrában kis szerencsével egyenlíthetett volna a Haladás, de Radó András tizenöt méterről leadott kísérlete a kapufán csattant.

Az utolsó pillanatokban a csereként beállt Gyűrű László még bemutatott egy bravúrt, gól azonban már nem született, így a Constanta a játék összképe alapján megérdemelt győzelmet aratott. A találkozót a helyszínen tekintette meg Gheorghe Hagi.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Haladás–Viitorul Constanta (román) 0–1
(0–1)
Belek (Törökország).
HALADÁS: Rózsa (Gyűrű, 63.) – Schimmer (Zsirai, 65.), Dvorschák, Jagodics M. (Tóth P., a szünetben), Bosnjak – Simon Á., Iszlai (Szakály, a szünetben) – Nagy G. (Németh M., 58., Halmai, 79.), Németh M. (Gyurján, a szünetben), Halmosi – Radó.
G: Dica (23.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik