Fehérvár: Lengyelországba vihetik a válogatott középpályást – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 13:55
A Meczyki.pl lengyel futballoldal értesülései szerint a Mol Fehérvár háromszoros román válogatott középpályása, Claudiu Bumba iránt Lengyelországból érdeklődnek.
Claudiu Bumba távozóban – lengyelországi hírek szerint az Ekstraklasában köthet ki (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Claudiu Bumba távozóban – lengyelországi hírek szerint az Ekstraklasában köthet ki (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Claudiu Bumba távozóban – lengyelországi hírek szerint az Ekstraklasában köthet ki (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 

A Meczyki.pl újságírója, Tomasz Wlodarczyk osztotta meg a Twitteren azt az értesülését, hogy a Mol Fehérvár FC háromszoros román válogatott középpályása, Claudiu Bumba iránt több lengyel klub, köztük az élvonalban 9. helyen álló Radomiak Radom is érdeklődik. A hírt már többek között a Transfermarkt piaci portál is átvette.


 

Mint ismeretes, Bumba nyáron szerződött Kisvárdáról Fehérvárra, 2024-ig írt alá, de az NB I-ben 11 meccsen csak 400 perc jutott neki, és mivel a klub vezetői nem voltak elégedettek a teljesítményével, januárban a második kerethez irányították.

Juhász Roland sportigazgató a Mol Fehérvár idei szurkolói ankétján el is mondta, nem számol a szakmai stáb a 29 éves román játékossal, aki távozhat a klubtól. „Bumbával nem működött a kémia, nem fér bele az elképzelésekbe” – fogalmazott Juhász.

Lengyelországban február 28-ig van nyitva a téli átigazolási időszak, így még 12 napja van a lengyel kérőknek, hogy megállapodjanak Bumba ügyében a Fehérvárral.

A Nemzeti Sport úgy értesült, nem Bumba az egyetlen, aki még távozhat ezen a télen Fehérvárról, több játékos ügyében folynak még tárgyalások.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia), Csongvai Áron (Újpest FC), Deybi Flores (hondurasi, Panetolikosz – Görögország), Katona Mátyás (Újpest FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Funsho Bamgboye (nigériai-magyar, Rapid Bucuresti – Románia), Budu Zivzivadze (grúz, Karlsruher SC – Németország)
Kölcsönbe távozók: Kovács Bence (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia, onnan kölcsönbe: ETO FC Győr)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Claudiu Bumba (román, Radomiak Radom – Lengyelország, az NB III-as második csapathoz került), Artem Sabanov (ukrán, az NB III-as második csapathoz került), Jevhenyij Makarenko (ukrán, Ordabaszi – Kazahsztán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik