Fehérvár: kivásárolták szerződéséből a válogatott védőt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 12:27
null
Sallói István (balra) sportigazgató mutatta be a Fehérvár új igazolását, Nikola Szerafimovot (jobbra), akivel már Zalaegerszegen is együtt dolgozhatott (Fotó: molfehervarfc.hu)
A 22 éves, északmacedón válogatott Nikola Szerafimov Zalaegerszegről a Mol Fehérvárhoz szerződött – ezt a ZTE jelentette be a hivatalos honlapján.

 

 

A Nemzeti Sport már a télen írt arról, hogy Nikola Szerafimovot szerződtetné Zalaegerszegről a Mol Fehérvár FC, de januárban még nem jutottak egyezségre a felek. Pénteken azonban a ZTE közölte, értékesítették a 22 éves, kétszeres északmacedón válogatott védő játékjogát.

„NikolaSzerafimov, akitavaly nyáron érkezett Zalaegerszegre az északmacedónAkademijaPandevcsapatától, a Mol Fehérvárban folytatja pályafutását. A2021–22-es idényben ahórihorgas védő 33 mérkőzésen lépett pályára kék-fehér színekben, ezeken a találkozókon négy gólt jegyzett. A két klub közötti megállapodás alapján az alapdíjon felül további bónuszokatiskap együttesünk” – jelentette be a ztefc.hu.

„Mióta Magyarországon játszom, tapasztaltam, hogy a Vidi az egyik legnagyobb és legerősebb klub az országban – nyilatkozta Szerafimov az átigazolásáról új klubja honlapjának, a molfehervarfc.hu-nak. – Eddig egyszer, ellenfélként játszottam a Mol Aréna Sóstóban, már akkor tapasztaltam a remek atmoszférát az arénában. Nem gondolkoztam sokat a Vidi ajánlatán, ide akartam igazolni. Szeretnék segíteni a csapatnak a céljai elérésében, a Vidinek mindig nagy ambíciói vannak a bajnokságban, ezen kívül megmérethetjük magunkat az Európa-konferencialigában is, amelyben szeretnénk minél tovább menetelni, és bejutni a csoportkörbe. Sallói Istvánnal Zalaegerszegen csak néhány hetet volt lehetőségem együtt dolgozni, de ez idő alatt is tapasztaltam, hogy kiválóan érti a focit és remek ember is, így örülök, hogy újra egy klubnál dolgozhatok vele."

Az új igazolásról Sallói István, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója is beszélt.

„Nikolát sok játékos közül választottam ki annak idején Zalaegerszegen, az első pillanattól kezdve látszódott rajta az óriási potenciál, ezértazóta is figyeltem a pályafutását. Folyamatosan fejlődik, bemutatkozott a válogatottban is, nagyon örülök, hogy sikerült leigazolnunk. Külön erőssége, hogy a magasságához képest gyors, nagyon jó a fejjátéka és gólerős is. Tud és mer is focizni, ez a kombináció nagyon ritka egy belső védőnél. Bízom benne, hogy a fejlődése töretlen marad és nagy erőssége lesz a Vidinek” – mondta a fehérváriak honlapjának Sallói.

Érdekesség, hogy pénteken nem ez az egyetlen játékosmozgás a két klub között, mert mint arról beszámoltunk, a középpályás Szendrei Norbert Fehérvárról kerül Zalaegerszegre.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható),
Nikola Szerafimov (északmacedón, Mol Fehérvár)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérnek: Csoboth Kevin
(Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Gundel-Takács Bence (NK Jarun Zagreb – Horvátország),Halmai Ádám(Zalaegerszegi TE FC),Lyes Houri(francia, Universitatea Craiova – Románia),Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Budu Zivzivadze (grúz, Újpest FC), Zsóri Dániel (Zalaegerszegi TE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Nikolics Nemanja (szabadon igazolható), Elek Ákos (lejár a szerződése, visszavonul), Bese Barnabás (lejár a szerződése), Géresi Krisztián (Vasas FC), Szendrei Norbert (ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Szabó Levente
(Kecskeméti TE), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország),Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Halmai Ádám
(lejár a szerződése), Armin Hodzic (bosnyák, lejár a szerződése), Kovács István

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők: Boros Zsombor (Vasas Kubala Akadémia), Huszti András (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg), Klausz Milán (ETO FC Győr), Májer Milán (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Christy Manzinga (francia-kongói DK-beli, Linfield – Észak-Írország), Olekszandr Szafronov (ukrán, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Gergely Botond (magyar-román, FK Csíkszereda – Románia)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia, csákvári kölcsönjáték után)
Kölcsönből visszatérnek: Kovács Barnabás
(Tiszakécske), Németh Dániel (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Németh Erik (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szabó Bence (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szökrönyös Dániel? (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia), Joaquín Ardaiz (uruguayi, FC Schaffhausen – Svájc), Szendrei Norbert (Mol Fehérvár)
Távozók: Bobál Dávid (Mezőkövesd), Emir Halilovic (bosnyák, Velez Mostar – Bosznia-Hercegovina), Majnovics Martin (legutóbb SV Horn – Ausztria), Nikola Szerafimov (északmacedón, Mol Fehérvár), Zimonyi Dávid (Vasas)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Liviu Antal (román, Haladás), Halmai Ádám (Mol Fehérvár), Sime Grzan (horvát, NK Osijek – Horvátország), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Mihael Rebernik (horvát, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Josip Spoljaric (horvát, NK Osijek – Horvátország), Zsóri Dániel (Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:–

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik