K. T. I. 2021.03.17 11:40 Frissítve: 2021.03.17 11:43

Fehérvár: három légiós is válogatott behívót kapott

A Mol Fehérvár hivatalos honlapján számolt be arról, hogy három légiósa, Budu Zivzivadze, Viszar Muszliu és Stopira is meghívót kapott hazája válogatottjába.

Zivzivadze Spanyolország ellen is pályára léphet (Fotó: Szabó Miklós)

 

A klubhonlap emlékeztet, a grúz Zivzivadzéra a Svédország és a Görögország elleni idegenbeli, illetve a Spanyolország elleni hazai vb-selejtező várhat majd a következő másfél hétben.

Muszlia és Észak-Macedónia válogatottja eközben Romániában kezdi meg a selejtezősorozatot, majd hazai pályán Liechtensteinnel, végül pedig idegenben, Németországgal meccsel.

Stopira március 26-án Kamerun, március 30-án Mozambik ellen léphet pályára az ANK selejtezőjében. A négycsapatos csoportban Kamerun eddig 10 pontot szerzett, így az már biztos, hogy ott lesz a kontinensbajnokságon. A Zöld-foki szigetek és Mozambik válogatottja 4-4 pontot szerzett eddig, míg a sereghajtó Ruandának 2 pontja van a csoportban. 

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.