P. T. 2022.06.28 12:57 Frissítve: 2022.06.28 13:51

Fehérvár: Fiola Attila és Stopira is hosszabbíthat

A napokban már a válogatott játékosok is csatlakoznak a Mol Fehérvár FC-hez, amely a vasárnap kezdődő ausztriai edzőtáborban a Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahcéval is megmérkőzik.

Fiola Attila az új idényt is Fehérváron kezdheti meg (Fotó: Török Attila, archív)

 

 

Ha még nem is pörög, de zajlik az élet Székesfehérváron. A klub nemrég be is jelentette első nyári igazolását: Claudiu Bumba a Kisvárda mezét cserélte a Vidiére, az időközben magyar állampolgárságért is folyamodó román támadó  2024. június 30-ig szóló megállapodást írt alá.

S hamarosan aláírhat Fiola Attila és Stopira is! A két védő szerződése e hó végén lejár, de értesülésünk szerint jó  esély van rá, hogy a jövőben is Fehérváron futballoznak, ugyanis napokon belül szerződést hosszabbíthatnak. Ha valóban így történik, a 48-szoros magyar válogatott játékos a hetedik, a zöld-foki-szigeteki hátvéd pedig a tizenegyedik idényének vághat neki a Mol Fehérvár színeiben. 

A posztján megerősített Michael Boris vezetőedző lassan teljes kerettel dolgozhat: a júniusi Nemzetek Ligája-meccseken szereplő labdarúgók szabadsága letelik, így Fiola Attila és Stopira mellett Loic Nego, Budu Zivzivadze és Adrian Rus is visszatér Fehérvárra.

A bosnyák válogatottba meghívott, ám az egyik edzésen megsérülő Kenan Kodro korábban csatlakozott a kerethez, a rehabilitációt követően újra a csapattársakkal gyakorolhat. Nincs is akadálya annak, hogy az előző idényben tizenöt gólt szerző csatár elutazzon a vasárnap kezdődő edzőtáborba, amint arról a molfehervarfc.hu beszámolt, a küldöttség úti célja Loipersdorf lesz.

A csapatra három edzőmérkőzés vár Ausztriában – hozzátehetjük, hogy három nem akármilyen edzőmeccs. Két török topklubbal is összeméri erejét a Mol Fehérvár, elsőnek július 6-án mindjárt a Szalai Attilát is a soraiban tudó Fenerbahcéval. A körítésre aligha lesz panasz: a 18.30 órakor kezdődő találkozónak a grazi Merkur Arena ad otthont.

A ciprusi Arisz Limassol lesz a második ellenfél (július 10., 17.30), majd a Galatasaray elleni július 13-i összecsapással zárul a felkészülés ausztriai szakasza.

Hétfő délután egyébként arra is fény derült, hogy Szabó Levente és Zeke Márió nem tart a július 21-én már az azeri Qabala elleni Európa-konferencialiga-selejtezőn pályára lépő csapattal Loipersdorfba, a támadó és a védő is az NB I újoncánál, a Kecskemétnél folytatja kölcsönben.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérnek: Csoboth Kevin
(Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Gundel-Takács Bence (NK Jarun Zagreb – Horvátország), Halmai Ádám (Zalaegerszegi TE FC), Lyes Houri (francia, Universitatea Craiova – Románia), Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Budu Zivzivadze (grúz, Újpest FC), Zsóri Dániel (Zalaegerszegi TE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Nikolics Nemanja (szabadon igazolható), Elek Ákos (lejár a szerződése, visszavonul), Bese Barnabás (lejár a szerződése), Géresi Krisztián (Vasas FC)
Kölcsönbe távozók: Szabó Levente
(Kecskeméti TE), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország), Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Halmai Ádám
(lejár a szerződése), Armin Hodzic (bosnyák, lejár a szerződése), Kovács István

A MOL FEHÉRVÁR FC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdése:
június 11.
Edzőtábor: Ausztria, július 3–15.
Felkészülési mérkőzés
Június 24. Dunaújváros FC (NB III)–Mol Fehérvár FC 0–5 (Petrjak, Babos B., Dárdai, Hangya, Papp M.)
A mérkőzések időpontjai:
Július 6., 18.30:
Mol Fehérvár FC–Fenerbahge (török)
Július 10., 17.30:
Mol Fehérvár FC–Arisz Limassol (ciprusi)
Július 13., 19.00: Mol Fehérvár FC–Galatasaray (török)
A teljes felkészülési program még nem ismert.

 

 

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Honvéd, de visszaesett, és ezt kihasználták a lila-fehérek.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Jobban, veszélyesebben futballozott a második félidőben a hazai csapat, Drazsics gólja győzelmet ért.

2023.01.28 20:51:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.01.28 17:20:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB I-ben most debütáló Uram nem kapott gólt, ponttal távozott az éllovas otthonából a sereghajtó Vasas.