Fehérvár: a La Ligát és a Bundesligát megjárt csatár érkezett

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 21:38
null
Kenan Kodro nagy erősítés a Mol Fehérvárnak (Fotó: <a href="https://www.molfehervarfc.hu/2021/08/24/kenan-kodro-a-vidi-jatekosa-.html" target="_blank">molfehervarfc.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a klubban folytatja pályafutását Kenan Kodro. A 28 éves támadó az Athletic Bilbaótól érkezett Szabics Imre együtteséhez.

 

Kenan Kodro bosnyák származású, de Spanyolországban született, édesapja is neves labdarúgó volt, hiszen Meho Kodro a Real Sociedad és az FC Barcelona színeiben is futballozott.

A Kenan Kodro Real Sociedadnál nevelkedett. Játszott az Osasunában, amelynél 88 meccsen 15 gólt szerzett, és ebben a csapatban mutatkozhatott be a spanyol élvonalban, a La Ligában. Játszott fél évet a német élvonalban a Mainz színeiben is, de volt a svájci Grasshoppers és a dán Köbenhavn alkalmazottja is. Ezután az Athletichez igazolt, az elmúlt fél évadot kölcsönben a Real Valladolidban töltötte. A spanyol élvonalban 62 bajnokin 10 alkalommal volt eredményes.

A bosnyák válogatottban kilenc mérkőzésen két gólt szerzett.

„Nagyon köszönöm a kedves fogadtatást a klub részéről, boldog vagyok, hogy Székesfehérváron folytathatom a pályafutásomat! Az első benyomásaim nagyon jók a Vidinél, remélem, hogy sikeres időszakot töltök el itt! Korábban még soha nem jártam Magyarországon, de az országról és a klubról is sokat hallottam például Armin Hodzictól. Michael Lüftnert is ismerem, Koppenhágában együtt játszottunk korábban. Miután beszéltem Sallói István sportigazgatóval és Szabics Imre vezetőedzővel, azt éreztem, bíznak bennem, ez nagyban megkönnyítette a döntésemet. Tudom, hogy nagyok az elvárások, de ezzel nincs semmi baj, ambiciózus futballistának tartom magam. Bízom benne, hogy segítségére leszek a csapatnak" mondta a Fehérvár honlapjának.

A Fehérvár nem közölte, hogy Kenan Kodro hány évre és mennyiért szerződött a klubhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik