DVTK: Gosztonyi hároméves szerződést kötött - hivatalos

2012.07.11. 18:08
null
Gosztonyi András (jobbra) itt még a diósgyőri játékosok ellen küzdött (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Sikerült megegyeznie a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőrnek a szintén élvonalbeli Videotonnal Gosztonyi András átigazolásában. Az utánpótlás-válogatott labdarúgó három évre kötelezte el magát a DVTK-hoz, a kivásárlási árat a két klub titokban kezeli.  

 

„Nagyon szépen köszönöm Leisztinger Tamás tulajdonosunknak, hogy újfent lehetővé tette, hogy az ország egyik legnagyobb tehetsége Diósgyőrbe szerződhessen″ – nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója a diósgyőri klub hivatalos oldalának.

A 21 éves, kaposvári születésű szélső első profi klubja az MTK volt, ahonnan 2010 tavaszán a Bari kölcsönvette, de az olasz csapat az idény végén nem élt opciós jogával, és nem vette meg végleg. Magyarországra hazatérve a Videotonnál folytatta pályafutását, a székesfehérváriakkal többek között bajnoki arany- és ezüstérmet szerzett a náluk töltött két éve alatt.

Tagja volt a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző magyar csapatnak, a felnőttválogatottban viszont még nem mutatkozott be.

DIÓSGYŐRI VTK
Érkezők: Gosztonyi András (Videoton), Halgas Tibor (Kazincbarcika – lejárt a kölcsönszerződése), Illés Richárd (Kazincbarcika – lejárt a kölcsönszerződése), Ribánszki László (szlovákiai, Siófok), Szabó Péter (Kazincbarcika – lejárt a kölcsönszerződése), Takács Péter (Lombard Pápa – kölcsön után végleg)

Távozik/távozhat: Vicente Arze (bolíviai, ?), Budovinszky Krisztián (?), Dobos Attila (?), Fernando Fernández (spanyol, ?), Halgas Tibor (?), Illés Richárd (?), George Menougong (kameruni, ?), Pál Szabolcs (Siófok – kölcsön után végleg), Ivan Rados (horvát, ?), Szabó Péter (?)

Kiszemeltek: Michal Hanek (szlovák, Kapfenberg – Ausztria), Ji-Paraná (brazil, Győri ETO)

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek