Nemzetisport.hu 2012.07.11 18:08 Frissítve: 2015.02.26 02:06

DVTK: Gosztonyi hároméves szerződést kötött - hivatalos

Sikerült megegyeznie a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőrnek a szintén élvonalbeli Videotonnal Gosztonyi András átigazolásában. Az utánpótlás-válogatott labdarúgó három évre kötelezte el magát a DVTK-hoz, a kivásárlási árat a két klub titokban kezeli.  

Gosztonyi András (jobbra) itt még a diósgyőri játékosok ellen küzdött (Fotó: Németh Ferenc – archív)

 

„Nagyon szépen köszönöm Leisztinger Tamás tulajdonosunknak, hogy újfent lehetővé tette, hogy az ország egyik legnagyobb tehetsége Diósgyőrbe szerződhessen″ – nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója a diósgyőri klub hivatalos oldalának.

A 21 éves, kaposvári születésű szélső első profi klubja az MTK volt, ahonnan 2010 tavaszán a Bari kölcsönvette, de az olasz csapat az idény végén nem élt opciós jogával, és nem vette meg végleg. Magyarországra hazatérve a Videotonnál folytatta pályafutását, a székesfehérváriakkal többek között bajnoki arany- és ezüstérmet szerzett a náluk töltött két éve alatt.

Tagja volt a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző magyar csapatnak, a felnőttválogatottban viszont még nem mutatkozott be.

DIÓSGYŐRI VTK
Érkezők: Gosztonyi András (Videoton), Halgas Tibor (Kazincbarcika –  lejárt a kölcsönszerződése), Illés Richárd (Kazincbarcika –  lejárt a kölcsönszerződése), Ribánszki László (szlovákiai, Siófok), Szabó Péter (Kazincbarcika – lejárt a kölcsönszerződése), Takács Péter (Lombard Pápa – kölcsön után végleg)

Távozik/távozhat: Vicente Arze (bolíviai, ?), Budovinszky Krisztián (?), Dobos Attila (?), Fernando Fernández (spanyol, ?), Halgas Tibor (?), Illés Richárd (?), George Menougong (kameruni, ?), Pál Szabolcs (Siófok – kölcsön után végleg), Ivan Rados (horvát, ?), Szabó Péter (?)

Kiszemeltek: Michal Hanek (szlovák, Kapfenberg – Ausztria), Ji-Paraná (brazil, Győri ETO)

 

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.