DVSC: további 600 ezer euróba került volna Varga - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 13:23
Amint arról tegnap a Nemzeti Sport Online beszámolt, Varga József vételárát nem tudja kifizetni az angol másodosztályú Middlesbrough, így a játékos kölcsönszerződése lejártával visszatér anyaegyesületéhez, a DVSC-Tevához. Az angol sajtóban azóta a válogatott futballista kivásárlási ára is megjelent.

A GazetteLive beszámolója szerint Varga Józsefért nagyságrendileg 600 ezer eurót (183 millió forint) kellett volna átutalnia a Middlesbrough-nak a DVSC számlájára.

A forrás megjegyzi, hogy Varga szerződtetése így összesen 950 ezer euróba került volna. Vagyis korábban 350 ezer eurót az egyéves kölcsönszerződés fejében már kifizetett az angol klub.

A fennmaradó hatszázezer eurós vételárra azonban nincs forrása a Championshipben 12. helyen záró Middlesbrough-nak, így a klub vezetősége már azon gondolkodik, kit tudna szerződtetni a magyar játékos helyére. Varga távozását amúgy sajnálják a csapatnál, mert 39 meccsen lépett pályára a Boróban, több poszton is szerepet kapott, és fontos láncszemnek számított Aitor Karanka együttesében.

Erről árulkodik a GazetteLive olvasói szavazása is: a voksolók 83 százaléka megvásárolta volna a vezetők helyében a magyar futballista játékjogát.

Vargának a szerződése értelmében vissza kell térnie Debrecenbe, és ha újabb érdeklődő nem jelentkezik, akkor a 2014–2015-ös idényre marad a Lokinál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik