Bp. Honvéd: Hemingway most már tényleg eladhatja a klubot

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2018.07.17. 08:09
null
George F. Hemingway egy évvel a banoki cím után távozhat Kispestről (Fotó: archív)
A Rabotnicski elleni El-selejtező mai, zárt kapus visszavágója előtt nem csak a szakma került középpontba a Honvédnál, a Nemzeti Sport információi szerint George F. Hemingway tulajdonos megállapodott a klub értékesítéséről.

 

„Nem tudok róla, de ha van információjuk, küldjék el nekünk is” – reagált George F. Hemingway, a Budapest Honvéd elnöke és tulajdonosa, miután lapunk arra kérte, kommentálja a hírt, miszerint úgy tudjuk, értékesítette a futballklubot.

A Nemzeti Sport ugyanis úgy értesült, megtörtént, amiről már az elmúlt hetekben-hónapokban hallani lehetett, vagyis az üzletember eladta a kispesti egyletet. Egyelőre nem tudni, ki lehet a vevő, s mennyiért cserélt gazdát a Honvéd.

Ha George F. Hemingway valóban lelép, tizenkét esztendőt hagy maga mögött. Kétségtelen, a klub sokat köszönhet neki, az anyagi helyzetet stabilizálta 2006-ban, a Bozsik-stadiont pedig felújíttatta, irányítása alatt a Honvéd 2007-ben és 2009-ben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, 2017-ben pedig huszonnégy esztendőt követően bajnoki aranyérmet szerzett a csapat.

Az átigazolási politikáját sok kritika érte és éri, miszerint a keret megerősítése érdekében már nem áldozott pluszokat – ez történt idén nyáron is, miután Eppel Márton és Davide Lanzafame távozott, de a helyettesítésük még mindig nincs megoldva.

Pedig ideje lenne... Múlt héten, az Európa-liga-selejtező Rabotnicski elleni első körének első meccsén – melyet 2–1-re elveszítettek a kispestiek – lehetett tapasztalni, hogy nagyon hiányzik a támadósorból a búcsúzó duó, a Honvéd csatársora nélkülük nem az igazi. A keddi visszavágó előtt Supka Attila vezetőedzőnek meg volt kötve a keze az összeállítást illetően.

„Gólt mindenképpen kell szereznünk, remélem, Danilo mellett a középpályások is jobban segítik majd a támadásokat – mondta a szakember. – Szkopjéban sajnos elkerülhető gólokat kaptunk, az első előtt a belső védőink mögé passzolhatta a labdát a hazaiak játékosa, akit leütközhettünk volna... Védekezésben jobban kell koncentrálnunk! Szerencsére a kinti mérkőzésen Nagy Gergő jól eltalált lövésével eredményesek voltunk, bízom benne, hogy idehaza Gazdag Dániel vagy Vadócz Krisztián is szerez gólt. Sajnos még mindig többen sérültek, Banó-Szabó Bence, Baráth Botond és Holdampf Gergő sem áll a rendelkezésemre. Bár a hét végén kezdődik az NB I is, a Haladás elleni bajnokira még nem gondolunk, egyelőre jussunk tovább kedden a Rabotnicski ellen.”

A nézők támogatására nem számíthat az együttes, hiszen egy 2013-as büntetés miatt zárt kapuk mögött rendezik az összecsapást – igaz, a kispesti fanatikusok a stadionon kívül szerveznek szurkolást.

A MAGYAR KUPACSAPATOK E HETI PROGRAMJA

BL, 1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Július 17., kedd
20.15,
Felcsút: Mol Vidi FC–Dudelange (luxemburgi) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 1–1

El, 1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
Július 17., kedd

18.00: Honvéd–Rabotnicski (macedón) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 1–2
Július 19., csütörtök
19.00: Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Ferencváros
(Tv: Duna World)
Az első mérkőzésen: 1–1
21.00: Újpest–Neftci PFK (azeri) (Tv: Duna World)
Az első mérkőzésen: 1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik