A Vasas a DVTK jelzésére vár; Vass túl drága; a csatár és az ukrán front

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2015.06.30. 10:01
null
A Vasasnál szükség lenne Bori Gáborra (jobbra) (Fotó: Reviczky Zsolt)
A Vasas labdarúgócsapatánál több átigazolási ügy is régóta húzódik. A Nemzeti Sport Online ezekről érdeklődött Vancsa Miklós ügyvezetőnél. Megtudtuk, hogy Bori Gábor és Vass Patrik megszerzése is akadályokba ütközhet, és a korábban szóba került, de eddig vízumproblémák miatt nem érkező külföldi csatár már nem is jön – érkezhet helyette másik.

 

A Vasas már a felkészülés kezdetén azt a tájékoztatást adta, hogy a tavasszal a DVTK kölcsönjátékosaként Angyalföldön szereplő Bori Gáborral és az MTK-tól ugyancsak kölcsönbe érkezett Vass Patrikkal is elégedett a szakmai stáb, s már egyeztettek is a játékosokkal a jövőről, maradhatnak a klubnál. Csakhogy ehhez a DVTK-val és az MTK-val is egyezségre kellene jutni...

Bori Gábor több poszton is bevethető futballista, szükségünk lenne rá, de nem mindenáron. Őt élő szerződés köti a DVTK-hoz, mi viszont nem tudunk fizetni a játékjogáért. Ezért most várjuk a Diósgyőr jelzését, hogy az új szezonban is szívesen elengedik-e hozzánk a játékost" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Borival kapcsolatban Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője.

A télen az MTK-tól érkezett Vass Patrikkal kapcsolatban látszólag más a helyzet, mert neki lejár a szerződése a kék-fehéreknél. Érte viszont nevelési költségtérítést kell fizetni, mivel csak jövő januárban tölti be a 23. életévét, ami után már nem kellene ellenszolgáltatni.

„A nevelési költségtérítés ára szabályozva van, de ez Vass Patrik esetében számunkra nagyon magas. Már egyeztettünk az MTK-val, és a tárgyalások még folytatódnak, mert ha a középpályás után a szabályok alapján járó összegből nem tudnak engedni a kék-fehérek, akkor mi nem tudjuk szerződtetni. A két klub között ugyanakkor nagyon jó a kapcsolat, bízom a megegyezésben" – fogalmazott a Vass-ügyben a sportvezető.

Vancsa Miklós múlt héten azt is elárulta, hogy várnak még Angyalföldre egy külföldi csatárt, aki eddig vízumproblémái miatt nem érkezett meg. Jelen állás szerint pedig már nem is jön, az ügyvezető szerint ez az ügy a múlté. Úgy tudjuk, egy ukrán-orosz kettős állampolgár volt a kiszemelt, aki legutóbb Szerbiában futballozott, ám ahhoz hogy az NB I-be szerződhessen, vízumra lett volna szüksége, amihez haza kellett volna utaznia Ukrajnába. Ebben az esetben viszont valószínűleg besorozták volna a hadseregbe, hogy harcoljon a kelet-ukrajnai fronton. (A Vasasnál nem közölték a játékos nevét, de jó eséllyel Jevhen Pavlovról volt szó, aki a szerb Milos Adamovicshoz hasonlóan a Mladoszt Lucsanitól érkezhetett volna a korábbi Vasas-játékos, Csedomir Pavicsevics közreműködésével).

Most már egy horvát-montenegrói csatárt várunk, aki montenegrói válogatottnak is vallhatja magát. Két-három posztra tervezünk még erősítést, külföldi és magyar kiszemeltjeink egyaránt vannak" – mondta Vancsa a további igazolási tervekkel kapcsolatban.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL

Érkezők: Milos Adamovics (szerb, Mladoszt Lucsani – Szerbia), Hangya Szilveszter (MTK, kölcsön után végleg), Nagy Gergely (Dunaújváros), Novák Csanád (KTE, szabadon igazolható), Osváth Attila (Szigetszentmiklós), Tomiszlav Pajovics (szerb, Hapoel Beer Seva – Izrael), Póser Dániel (Békéscsaba, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Nagy Tamás (Siófok), Nagyházi Dávid (Dorog, ?), Orbán Soma (Baja, ?), Pál Dávid (Ajka, ?), Polényi Gábor (Siófok, ?), Szedlár Zoltán (Dorog, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bori Gábor (DVTK), Könyves Norbert (Paks), Vass Patrik (MTK, kölcsön után végleg szabadon igazolhatóként)
Távozók: Nagy Dániel (szabadon igazolható), Nagy Tamás (szabadon igazolható), Németh Gábor (visszavonult)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Bori Gábor (DVTK, ?)
Távozhatnak: Oláh László (érdeklődik iránta: Békéscsaba), Polényi Gábor (Mezőkövesd)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik