Szomorú siófoki búcsú a hazai közönségtől, Horváth Péter duplázott volt csapata ellen

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 16:52
Nem jött össze a szép hazai búcsú a Siófok számára (Fotó: Gémes Sándor, archív)
A labdarúgó NB II 33. fordulójában a 17. helyen álló, már kieső BFC Siófok az ötödik Kozármislenyt fogadta. A vendégek különösebb megerőltetés nélkül, simán, 3–0-ra legyőzték az idény végére széteső Siófokot. A mislenyieknél a korábbi siófoki támadó, Horváth Péter duplázni tudott.

 

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–HR-RENT KOZÁRMISLENY 0–3 (0–2)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Ország Péter, Nagy Viktor)
SIÓFOK: Hutvágner – Major G., Vékony V., Debreceni Z., Varga B. – Varjas Z., Tóth B. (Svedjuk, 57.) – László D. (György N., 76.), Nemes M. (Szaka, 79.), Balogh B. (Németh B., 57.) – Girsik (Schildkraut, 57.). Vezetőedző: Jeney Gyula
KOZÁRMISLENY: Lékai S. (Ipacs, 75.) – Beke P. (Nagy E., a szünetben), Ikonomu, Horváth D. – Schuszter (Vogyicska Bálint, 87.), Major S., Kozics (Tóth Z., 62.), Molnár Á., Turi T. – Horváth P. (Daru, 76.), Kirchner. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Horváth P. (43., 45+1.), Kirchner (55. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Jeney Gyula: – Kihagytuk a helyzeteinket, míg a vendégek első lehetőségükből betaláltak, s aztán a fordulópontokból is ők jöttek ki jól. Látszott, hogy a Kozármisleny élete idényét futja, mi pedig képtelenek voltunk újítani.
Aczél Zoltán: – Tudtuk, hogy még pontokat kell szereznünk az ötödik helyhez, és ez sikerült is. Az első húsz percet leszámítva jól futballoztunk, és megérdemelten nyertünk. Boldog vagyok az ötödik hellyel, amelyet úgy értünk el, hogy rengeteg csapat sokkal jobb lehetőségekkel rendelkezik, mint mi.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Kozármisleny ellen búcsúzott hazai közönségétől és a profi futballtól a BFC Siófok. Talán nem túlzás állítani, hogy drámainak nevezhető a Balaton-partiak kiesése, hiszen – egy holtidényt leszámítva, amikor a labdarúgó kft.-t Diósgyőrbe költöztették – 1982 óta szerepeltek az első vagy a másodosztályban (ráadásul éppen idén június 9-én lesz 40 éve, hogy MNK-döntőt nyertek máig egyetlen másodosztályú csapatként az ETO ellen...).

Az utolsó hazai meccs leképezte a teljes idényüket, hiszen a Balaton-partiaknak semmi sem jött össze, széteső csapat benyomását keltették; a mislenyiek fél gőzzel is simán nyertek, és bebiztosították ötödik helyüket. A harmadik vendéggól után már gyakorlatilag mindenki a találkozó végét várta, és jellemző, hogy az a Horváth Péter duplázott volt csapata ellen, akire tavaly nyáron a siófokiak nem tartottak igényt… 0–3

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk,  mire megy a legutóbb Szegeden elért döntetlenje ellenére már biztos kieső BFC Siófok az előző két fordulóban elszenvedett veresége dacára továbbra is masszívan ötödik helyen álló Kozármisleny ellen. A Balaton-partiaknak van miért visszavágniuk, hiszen ősszel 7–0-ra kaptak ki a baranyai csapattól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik