Egyik csapatnak sem jó iksz a Budafok–Tiszakécskén

S. L.S. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 16:50
Zsóri Dániel (elöl) veszélyesen futballozott (Fotó: Török Attila, archív)
A labdarúgó NB II 25. fordulójában a Tiszakécskei LC a Budafoki MTE-t fogadta. Fordulatos meccsen 2–2-es döntetlent született, a Kécske továbbra is nagy bajban van az egy ponttal, de a Budafoki MTE is maradt a veszélyzónában.

 

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ
TISZAKÉCSKEI LC–BUDAFOKI MTE 2–2 (1–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Farkas Tibor (Ifj. Varga Gábor, Tőkés Róbert)
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Szőr, Fodor F. (Gyurján, 64.), Grünvald – Kállai Z. (Kovács K., 64.), Bertus, Bencze M. (Takács T., 84.), Lehoczky – Czékus (Szekér, 64.), Torvund, Zamostny. Vezetőedző: Kis Károly
BUDAFOKI MTE: Gundel-Takács – Nándori (Horváth O., 38.), Fekete M., Lorentz, Kalmár O. – Oláh B., Csonka A. – Merényi, Soltész I., Kovács D. (Pintér Á., 82.) – Zsóri (Elek B., 82.). Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Bencze M. (11.), Zamostny (71. – 11-esből), ill. Zsóri (52. – 11-esből), Oláh B. (58.)
MESTERMÉRLEG
Kis Károly: – Ki kellett volna használnunk, hogy megszereztük a vezetést – abban bíztam, hogy így nagy terület lesz mögöttük. Ez be is jött, de nem tudtunk vele élni, az ellenfélnek sikerült megfordítania a meccset. Két olyan hibát is elkövettünk, ami ezen a szinten végzetes. Ugyan nem kaptunk ki, de számunkra az egy pont sokat nem jelent. Az egyenlítés után volt még sanszunk arra, hogy a hajrában megnyerjük a mérkőzést. Csalódott vagyok, mert nem akar összejönni a győzelem.
Dajka László: – Hatvan-hatvanöt percig uraltuk a játékot. Az első félidőben már legalább négy–egyre kellett volna vezetnünk, de óriási ziccereket hibáztunk. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy meg fogjuk nyerni a meccset. Sikerült is megfordítani a mérkőzést, utána viszont büntetőből egyenlített a hazai csapat. Kettő–kettő után nyílt sisakos lett a játék, belementünk egy adok-kapokba. Úgy gondolom, jobban futballoztunk, mint a hazai csapat, de meg kellett elégednünk a döntetlennel.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mindkét csapat számára a győzelem lett volna az elfogadható eredmény a Tiszakécske és a Budafok vasárnapi bajnokiján, amelyen a vendégek kezdték veszélyesebben a játékot. Több lehetőségük is volt a gólszerzésre, ennek ellenére Bencze Márk talált be a 11. percben Gundel-Takács Bence kapujába a kapufáról kipattanó labda sikeres megszerzése után. A hazai gól után is maradt a vendégek meddő fölénye, de a szünetig már nem változott az eredmény.

A második félidő elején rátett még egy lapáttal Budafoki MTE, az 52. percben tizenegyeshez jutott, amelyet Zsóri Dániel higgadtan értékesített. Az egyenlítés után is támadásban maradt Dajka László csapata, aminek meg is lett az eredménye. Az 58. percben egy bal oldali szöglet után Oláh Bálint fejjel vette be Kiss Ágoston kapuját.  A Tiszakécske próbált küzdeni az egyenlítésért, aminek az lett az eredménye, hogy kiharcolt egy tizenegyest Bencze Márk révén – Zamostny Balázs magabiztosan lőtt a hálóba.

A mérkőzés vége teljesen hektikus játékot hozott, a felek felvállalták a nyílt sisakos futballt, azonban újabb gól már nem esett. A Tiszakécskei LC 15 mérkőzés óta nyeretlen, és 19 ponttal az utolsó előtti helyen áll, még a Budafoki MTE a 14. helyen várja a folytatást. 2–2

 

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a már 14 bajnoki óta nyeretlen Tiszakécske az előző fordulóban bravúrgyőzelmet arató Budafok ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik