ETO FC: Kuznyecov Szergej az új vezetőedző – hivatalos

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 13:12
null
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport péntek esti értesülése, Kuznyecov Szergej lett az NB II-es ETO FC Győr labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

 

„Az ETO FC Győr új vezetőedzője a korábban a DVTK-t élvonalba juttató Kuznyecov Szergej” – írja kora délutáni hírében az eto.hu, azok után, hogy a győriek honlapja délelőtt már bejelentette az NB II-ben 2. helyen álló gárda eddigi, spanyol vezetőedzője, Antonio Munoz leváltását.

A korábban a győri akadémián is dolgozó Munoz tavaly tavasszal idény közben vette át a csapat irányítását a most már a Nyíregyházát irányító Tímár Krisztiántól. Kinevezése óta 31 bajnokit játszott az ETO, a mérleg: 14 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség. A Nemzeti Sport Online-on már péntek este arról számoltunk be, hogy a spanyol szakembert hamarosan Kuznyecov Szergej válthatja, és az edzőváltás szombaton hivatalossá is vált.

„Kuznyecov Szergej 1982-ben Harkivban született. Játékosként a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, ahonnan 2000-ben, a finn élvonalbeli Jokerit gárdájába távozott. Egy év után visszatért a magyar fővárosba, és az FTC keretéhez csatlakozott. Ezután több országban légióskodott, többek között fehérorosz, moldovai és litván bajnokságot nyert, utóbbiban, 2006-ban a gólkirályi címet is megszerezte. Labdarúgó-karrierjét Ukrajnában, a másodosztályú PFK Szevasztopol csapatában zárta le, ahol újfent gólkirály tudott lenni. Edzői pályafutását az orosz élvonalbeli Arszenal Tula gárdájánál kezdte, ahol asszisztensedzőként tevékenykedett. Ezután szintén másodedzőként került a Szpartak Moszkva csapatához, itt beugróként vezetőedzőként is szerepet kapott. Moszkvából két szezon után Görögországba távozott, és a Panathinaikosz stábját erősítette. 2022-ben a DVTK vezetőedzője lett, és a miskolci csapatot bajnokként az NB I-be vezette az elmúlt szezonban” – mutatja be az eto.hu az új vezetőedzőt.

Az ebben az idényben légiósok sorát szerződtető győriek ugyan még a feljutást érő 2. helyen állnak a tabellán, de csak két pont az előnyük a 3. Vasassal szemben, miután az előző két fordulóban összesen csak egy pontot szereztek, legutóbb vasárnap 1–0-ra kikaptak Kozármislenyben. Legközelebb hétfőn, a tabellát vezető Nyíregyháza ellen játszik rangadót az ETO hazai pályán.

A győri edzőváltás ezen a héten már a harmadik az NB II-ben: Budafokon Erős Gábort Dajka László, Pécsen Kulcsár Árpádot Mátyus János váltotta. 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik