Budapest-kupa: 21 év után ismét Csepelre került a trófea

HEGYI TAMÁSHEGYI TAMÁS
Vágólapra másolva!
2023.05.11. 09:47
null
Csepeli öröm– a mindent eldöntő gól utáni ünneplés a 96. percben (Fotó: Csepel TC)
Szerda este a BLSZ csapatai – vagyis a budapesti amatőr klubok – számára kiírt Budapest-kupa 2022–2023-as kiírásának fináléját rendezték meg Budafokon, ahol a Csepel-Csep-Gól hosszabbításba torkolló mérkőzésen 1–0-s győzelmet aratott a Pestszentimre ellen.

A Budafoki MTE Promontor utcai stadionjában, villanyfényes körülmények között, mintegy 600 néző előtt zajló találkozóPásztor Pétergóljával dőlt el; az U19-es játékos csepeli nevelés.

Gól nélküli kilencven perc után hat perce tartott a kétszer 15 perces hosszabbítás, amikor a pestszentimrei tizenhatoson belüli kavarodást követően a labda az üresen álló Pásztor elé került, aki ballal a kapu jobb alsó sarkába továbbított. A gólszerző a 88. percben lépett pályára– jó cserének bizonyult.

Mint a csepeliek honlapján olvasható, a Pestszentimrei SK a Zöld-Fehérek SE, a Zuglói Medvék, a Fővárosi Vízművek, az Unione és az Issimo SE testén keresztül menetelt be a fináléba – kapott gól nélkül –, míg a Csepel a Tabahon SE-t (7–0), a pestszentlőrinci Városgazda UA-t (5–2), a címvédő 43. sz. Építőket (4–3), a Csepel UFC-t (2–0) és a Nimród SE-t (7–0) múlta felül a döntőig vezető úton. A PSK a lehető legrosszabbkor kapta első gólját a sorozatban.

Az 1977 óta létező Budapest-kupa történetében másodszor került a XXI. kerületbe a trófea, 2002-ben a Szabadkikötő SK hódította el a fővárosi amatőr csapatok számára kiírt serleget. Csepeli alakulat ezt követően 2021-ben volt a legközelebb a végső sikerhez, ám a Csepel FC hosszabbítás után 1–0-s vereséget szenvedett a Kelen SC elleni döntőben.

Abból az ezüstérmes csapatból a jelenlegi Csepel TC-t (Csepel-Csep-Gól) erősítette ebben az idényben Szűcs Krisztián, Bende János, Mészáros Roland, Mészáros László, Bencze Márton, Vörös Bence, Torda Bence, Takács László, Németh Zoltán és Gauzer Levente is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik