Megyei foci: válogatott védőnk édesapja irányítja a Vác VLSE-t

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.05. 22:46
null
Idősebb Szalai Attila lett a Vác VLSE vezetőedzője (Fotó: pfla.hu)
A török Fenerbahcéban futballozó, ma a Mol Fehérvár ellen pályára lépő válogatott hátvéd, Szalai Attila édesapja, idősebb Szalai Attila lett a Pest megyei I. osztályban induló Vác VLSE vezetőedzője.

 

Mint beszámoltunk róla, a finanszírozási lehetőségek beszűkülése miatt a Vác FC nem tudta vállalni az NB III-as indulást a 2022–2023-as kiírásban. Az eredetileg utánpótlás-neveléssel foglalkozó egyesület, a Vác VLSE viszont a Pest megyei I. osztályban indít új csapatot, amely az előző idénybeli U19-es csapatra, illetve a korábbi U19-es korosztályok játékosaira épül majd.

A váciak új vezetőedzője az egyesületi honlap beszámolója szerint az előző kiírásban a Vác VLSE U19-es együttesét irányító tréner, a válogatott hátvéd, Szalai Attila édesapja, idősebb Szalai Attila lett. A szakember játékos-pályafutása során az NB I-ben futballozott Vácon, az MTK-ban – mindkét csapat színeiben bajnoki címet ünnepelhetett –, Csepelen, a Videotonban, Dunaújvárosban, majd légióskodott Izraelben, az Egyesült Államokban (itt már játékos-edzőként), végül pedig Ausztriában. Szerepelt a felnőtt- és az olimpiai válogatottban, összesen nyolcszor húzhatta fel magára a címeres mezt – ebből az A-válogatottban 1987-ben kétszer szerepelt, a lengyelek elleni 5–3-as győzelem során a Népstadionban, majd az NDK elleni 0–0-s döntetlen során Lipcsében.

Edzői karrierje során trenírozta a Vác VLSE, az MTK, a Vasas, a Puskás Akadémia, az Újpest és a Mezőkövesd korosztályos csapatait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik