NB II: a Puebla Kft. nem is volt a Kaposvár tulajdonosa?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.10. 16:48
A sonline.hu információi szerint a Puebla Tanácsadó Kft.-t nem jegyezték be hivatalosan a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. tulajdonosai közé, noha az erre szabott idő már letelt. A Nemzeti Sport Online eközben megtudta, nem biztos, hogy véletlen Sólyom Sándor tegnapi visszalépése, hiszen a kaposvári önkormányzat közbenjárása révén a közeljövőben új tulajdonosa lehet a klubnak.

Hétfő esti közleménye alapján lemondott többségi tulajdonrészéről a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft.-ben Sólyom Sándor, a Puebla Tanácsadó Kft. ügyvezetője. A cégben a vállalkozó által képviselt Puebla elvileg több mint ötven – a sonline.hu szerint 56 – százalékos aránnyal rendelkezett, a cégadatok keddi állapota szerint viszont a többségi tulajdonos még mindig a Kaposvári Rákóczi FC, vagyis elvileg hiába jelentették be december elején a Puebla szerepvállalását, s szavazott erről a kaposvári közgyűlés is, a főváros XIII. kerületében bejegyzett céget nem jegyezték be hivatalosan a tulajdonosok közé, noha az erre szabott idő már letelt.Hétfő esti közleménye alapján lemondott többségi tulajdonrészéről a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft.-ben Sólyom Sándor, a Puebla Tanácsadó Kft. ügyvezetője. A cégben a vállalkozó által képviselt Puebla elvileg több mint ötven – a sonline.hu szerint 56 – százalékos aránnyal rendelkezett, a cégadatok keddi állapota szerint viszont a többségi tulajdonos még mindig a Kaposvári Rákóczi FC, vagyis elvileg hiába jelentették be december elején a Puebla szerepvállalását, s szavazott erről a kaposvári közgyűlés is, a főváros XIII. kerületében bejegyzett céget nem jegyezték be hivatalosan a tulajdonosok közé, noha az erre szabott idő már letelt.

Sólyom Sándor a szerepvállalásával kapcsolatos igaztalan támadásokkal indokolta cége lemondását, s állította, megkezdték az adósságok rendezését, és olyan megállapodásokat kötöttek, amelyek biztosítják a Rákóczi stabil jövőjét. Ennek némiképp ellentmond, hogy a csapat korábbi játékosa, Oláh Lóránt felszámolási eljárást kezdeményezett a kft.-vel szemben – a Kaposvári Törvényszékről származó információ szerint a bíróságra már megérkezett az irat, de még nem rendelték el az eljárás megkezdését, ami vélhetően annyit jelent, a felek megpróbálnak megegyezni.

A Puebla Kft. tehát elvileg nem is volt valódi tulajdonos, úgy hírlik, valójában egyfajta együttműködési megállapodás született csak az önkormányzat és a kft. között.

Sólyom Sándor szűkszavúan nyilatkozott minderről a sonline.hu regionális portálnak:

„Segíteni jöttem Kaposvárra, s nem azért, hogy a sarokba állítsanak – mondta a Puebla Tanácsadó Kft. ügyvezetője. – Nem származott semmi előnyöm abból, hogy befektettem a klubba. Én innen nem vittem el semmit, csak hoztam.”

A Nemzeti Sport Online eközben megtudta, hogy Sólyom Sándor és a klub ügyvezetője, Illés János hétfőn Szita Károly kaposvári polgármesterrel egyeztetett a futballklub jövőjéről. Úgy tudjuk, hogy a közeljövőben az önkormányzat közbenjárása révén egy új tulajdonos léphet színre a klubban, ezért Sólyom Sándor „tulajdonosként” való visszalépése összefüggésben lehet a tegnapi megbeszéléssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik