Az MNV-ben ismerteti szakvéleményét az FTC délután kettőkor

Vágólapra másolva!
2008.02.11. 13:09
Hétfő délután kettő órakor tárgyalja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. döntéselőkészítő bizottsága a Ferencváros által használt ingatlanra és a futballcsapatra kiírt zárt tenderre beérkezett pályázatokat. Menráth István, az FTC Zrt. gazdasági és pénzügyi igazgatója elmondta: a Fradi sportszakmai szempontból már értékelte a pályázatokat, és a véleményüket ma közlik az MNV-vel. Az sem titok: a Fradi Kevin McCabe-et támogatja.
archív
archív

Berki Krisztián, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke, Petró László, a klub jogtanácsosa és Menráth István igazgató egyértelműen a Kevin McCabe-et képviselő Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. pályázatát támogatja a hatodszor kiírt Fradi-pályázaton.

A háromtagú testület arra jogosult, hogy artikulálja az FTC szakvéleményét az MNV felé. Az állami vagyonkezelő cég értékelő bizottsága 14 órakor ül össze újra.

Mint megírtuk, az MNV korábbi közleményében úgy fogalmazott: „A beérkezett pályázati anyagok között van a pályázati kiírásban meghatározott formai feltételeknek megfelelő pályázat.” Ez azt jelenti, hogy a tender már érvényes.

Eddig legutóbb is eljutott az ügy, az állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács azonban azt követően eredménytelennek nyilvánította a pályázatot.

Azóta annyi változott, hogy a hatodik kiírásban nem volt megszabott minimális vételár az ingatlanra, illetve zárt körben 13 céget hívtak meg, hogy tegyen ajánlatot.

Miután nem titok, hogy az FTC már letette a garast Kevin McCabe befektetői csoportja mellett, Menráth Istvántól azt kérdeztük, hogy az MNV értékelő bizottsága elé kerülő írásos véleményük tükrözi-e mindezt.

„Természetesen igen, hiszen ez az egyetlen, komoly sportmúlttal rendelkező pályázó” – válaszolta a pénzügyi és gazdasági igazgató.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdán ül össze, hogy aztán kihirdesse döntését a rendkívül hosszú ideje húzódó ügyben.

A Népszabadság információja szerint a pályázati anyagot beküldő három meghívott cég közül egyedül Kevin McCabe érdekeltsége nyújtott be érvényes dokumentációt. Ha ez valóban így van, akkor szerdán nem az a kérdés, hogy ki, hanem újra csak az: igen vagy nem?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik