A Sheffield United stabilizálása lehet a minta az FTC esetében

Vágólapra másolva!
2007.11.26. 19:52
Kevin McCabe úgy véli, sikeres pályázat esetén a Sheffield Unitednél már sikeresen alkalmazott módszer lehet az üdvözítő a Ferencváros esetében is. Az angol klub tulajdonosa erről hétfőn beszélt azon a zártkörű összejövetelen, amelyen részt vettek a budapesti zöld-fehér klub prominensei.
Kevin McCabe szerint válogatott játékosok érkezhetnek az FTC-hez
NS-archív
Kevin McCabe szerint válogatott játékosok érkezhetnek az FTC-hez
Kevin McCabe szerint válogatott játékosok érkezhetnek az FTC-hez
NS-archív
Kevin McCabe szerint válogatott játékosok érkezhetnek az FTC-hez

A 100 százalék Fradi című lap beszámolója szerint az üzeletmber arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy csapatának munkája eredményes volt a sheffieldknél, tavaly 70 millió eurós bevételt könyvelhettek el. Persze, ezt megelőzően stabilizálni kellett az anyagi helyzetet.

Kevin McCabe a Toldi-teremben találkozott az FTC elnökségi tagjaival, legendáival. A futballegyüttest Csank János vezetőedző és Lipcsei Péter csapatkapitány képviselte.

A sheffiledi klubtulajdonos úgy véli, Budapesten a lehető legrövidebb időn belül fel kell építeni egy olyan stadiont, amelyek - a megépülő irodaházak, szórakoztató és kereskedelmi egységek révén - megadhatják az alapját a későbbi sikeres működésnek. Ez természetesen része a Kincstári Vagyoni Igazgatóság által kiírt pályázatnak, vagyis alapfeltétele a sikeres tendernek.

Kevin McCabe azt is kiemelte, hogy a Sheffield United „feltámasztása” hat évet vett igénybe, vagyis a IX. kerületben is időre és türelemre lesz szükség az elképzelések megvalósításának.

A beszámoló szerint az angol üzletember cége már megvásárolta a pályázati kiírást, az egyeztetések pedig jó ütemben haladnak, de még vannak tisztázásra váró kérdések.

„Az angol üzletember arról is beszélt, nem tartja szükségesnek, hogy Angliából küldjenek új menedzsmentet a ferencvárosi labdarúgás élére, hiszen az irányítást a magyar vezetők is megoldhatják, de sikeres pályázat esetén közvetve a Sheffield United elnöke, Terry Robinson felelne azért, hogy minden rendben menjen a klubnál” – áll a 100 százalék Fradi beszámolójában.

McCabe elárulta, hogy a régóta Budapesten tartózkodó és készülő Paul Shaw után januárban újabb futballisták érkezhetnek Csank János együtteséhez. A sheffieldi tulajdonos szerint egy jamaicai válogatott kapus és egy trinidadi válogatott játékos érkezhet, de további két válogatott szintű labdarúgó is érkezhet a karibi térségből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik