Mégis Kevin McCabe mentheti meg a fuldokló zöld-fehér egyesületet

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 14:05
Egy nappal azután, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlanegyüttesre kiírt tendere harmadszorra is eredménytelenül zárult, már ismert az új határidő: október 24. A jelek szerint mégis a United Scarborough nevű ingatlancég tulajdonosa, Kevin McCabe lehet a megmentő, feltéve, ha a pályázat elkészül a megszabott határidőig.

”Rengeteget dolgoztunk a pályázati anyagon, sokszor konzultáltunk az állam képviselőivel, a Ferencváros elöljáróival arról, hogyan lehetne ezt a nagy múltú klubot, a stadiont újjáépíteni. Őszinte leszek: azért nem indultunk, mert nem készültünk el a pályázattal annak ellenére sem, hogy külön csapat munkálkodott a projekten. Komplexen akarjuk látni a folyamatokat, a lehetőségeket, mindent fel kell mérnünk, mert csak így van értelme a kandidálásnak. Nyugat-európai színvonalra kívánjuk emelni a klubot, a létesítményeket, de ehhez első lépésként – a Ferencvárossal együttműködve – pontosan, tisztán kell látnunk minden apró részletet” – mondta a magyar fővárosban vizitáló McCabe.

”Ha készen állunk, pályázunk. Nem kell gyanakodni: a pénzügyi és a vezetői erőforrások rendelkezésre állnak, de nem árt tisztában lenni a feladat összetettségével. Ingatlanügy, pénzügyi és sportszakmai szempontokat kell figyelembe vennünk, ergo a Ferencváros modernizálása, újjáépítése hatalmas és egyedi kihívás” – folytatta a fejtegetést az ingatlancápa. A kérdés csupán az, hogy a cégcsoport elkészüle-e a pályázattal a megszabott határidőig. McCabe bízik benne, hogy menni fog.

”Ezen dolgozunk, de mivel folyamatos a munka, borzalmasan nehéz határidőben gondolkozni. Az ingatlanüzletben vagyunk elsősorban járatosak, ez azonban némiképp bonyolultabb, többcélú felújítás, amelyben a Ferencváros, az állam és a közönség szempontjai egyformán fontosak. Megjegyzem: ez nem csupán fizikai, hanem társadalmi renoválás is egyben. A végcél pénzügyileg független, stabil Ferencváros létrehozása.”

Ha a United Scarborough színrelép, a Ferencváros semmiképpen sem költözik. Marad ott, ahol mindig is volt, az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán.

Kevon McCabe tisztában van azzal, hogy a kereskedelmi és marketingjogok, a televíziós jogok nem a Ferencváros birtokában vannak. Hanem Várszegi Gábor korábbi tulajdonos kezében.

”Ahhoz, hogy tervünk valóra váljon, minden érintettnek együtt kell működnie. Közös álom, hogy a Ferencváros neve majdan úgy csengjen Európában, mint hajdanán. Az első lépést megtettük, kedden szándéknyilatkozatot írtunk alá a Ferencváros irányítóival, amelynek a labdarúgócsapat megsegítése a célja. Vasárnap a Sheffield United futballszakemberei Budapestre érkeznek, megbeszéléseket folytatnak magyar kollégáikkal, vizsgálódnak, majd javaslatot tesznek a változtatásokra.

Nemcsak pénz, játékosok is érkezhetnek McCabe-bel. A brit ingatlancégcsoport első embere szerint fontos tudni, milyen típusú játékosra van szüksége a Ferencvárosnak, és kik állnak rendelkezésre. Mindenesetre nemzetközi – brazil, karibi, kínai – érdekeltségei, kapcsolatai ezen a téren is kamatoztathatóak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik