Csabai bravúr és szívesség a listavezető Ferencvárosnak

Vágólapra másolva!
2007.04.20. 19:02
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában az első osztályú tagságra pályázó, a forduló előtt a Keleti csoportban második helyen álló Nyíregyháza hazai pályán nem bírt az utolsó helyen álló Békéscsabával, a találkozó 1-1-s döntetlennel zárult. A nyírségiek botlásának a Ferencváros örülhetett a legjobban, hiszen a forduló előtt csak jobb gólaránnyal előzték meg legnagyobb riválisukat feljutásért folytatott harcban, így viszont pontelőnyre is szert tehetnek, ha legyőzik idegenben a Tuzsért.
Legutóbbi négy mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni Georgék
Mirkó István
Legutóbbi négy mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni Georgék
Legutóbbi négy mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni Georgék
Mirkó István
Legutóbbi négy mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni Georgék

NB II, MÁSODOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

22. FORDULÓ:
NYÍREGYHÁZA - BÉKÉSCSABA 1–1 (1–1)
Nyíregyháza, 1200 néző. Vezette: Herbály P. (5) (Orthó Gy., Pápai Z.)
NYÍREGYHÁZA: Erdélyi 0 – Miskolczi 5 (Sipos –, 73.), Szatke 5, Cornaci 5, Hegedűs 5 (Madar 5, 60.) – Popa 5, George 5 (Lengyel –, 72.), Minczér 6, Lippai 6 – Szilágyi 5, Montvai 5. Vezetőedző: Gálhidi György
BÉKÉSCSABA: Such 6 – Buzási 5, Brlázs 5, Bogdán 5, Tóth-Kovács 5 – Szilágyi L. 6, Dobi 5, Okos 5 (Cseke –, 73.), Horváth T. 4 (Juhász 4, 56.) – Pozsár 5, Lengyel 5 (Kocsis –, 85.). Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Montvai (24.), Pozsár (39.)

A találkozón az első perctől kezdődően az utolsóig óriási mezőnyfölényben futballoztak a házigazdák, de hiába dolgoztak ki rengeteg helyzetet, azok egy kivételtől eltekintve kimaradtak.

A 24. percben Miskolczi jobboldali beadása szállt át a vendégvédők feje felett, jó ütemben érkezett Montvai, aki közelről a hálóba lőtt.

A vendégek szabadrúgásból szépségdíjas góllal egyenlítettek, még az első félidő hajrában. A kaputól 24 méterre leállított labdának Pozsár futott neki és csavart mesterien a kapu jobb oldalába. A hazaiak hálóőre, Erdélyi mozdulni sem tudott a lövésre.

A második félidőben vesztét érezve óriási nyomást gyakorolt a Nyíregyháza, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük. A befejezésekbe rendre hiba csúszott, ha pedig mégsem, akkor a csabai kapus, Such hárított bravúrosan.

Az egyik hazai lehetőségnél azonban már ő is verve volt, de visszafutó két társa becsúszva a gólvonalról mentett. A hazaiak szerint a labda kezet is ért, Herbály Péter játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.

A lefújást követően a játékvezetőknek igen gyorsan öltözőjükbe kellett vonulniuk, mert a hazai játékosok és vezetők elég indulatosan, egy emberként követelték rajtuk számon közreműködésüket.

Veretlen maradt a Nyíregyháza hazai pályán, tizenegyedik találkozójukon a negyedik döntetlenjüket könyvelhették el. A Békéscsaba viszont továbbra is nyeretlen idegenben: hét vereséget követően a negyedik döntetlenjüket húzták be.

A forduló előtt a Nyíregyháza csak rosszabb gólkülönbségével szorult a Ferencváros mögé, a héten edzőváltáson átesett, hullámvölgyben lévő zöld-fehérek a helyzet kihasználva kétpontos előnyre tehetnek szert, amennyiben legyőzik soros ellenfelüket, a Tuzsért.

Legutóbbi négy mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni Georgék, így a 23. forduló rangadójának, az FTC-Nyíregyháza mérkőzésnek jelen pillanatban már kevesebb tétje van, mint volt pár hettel ezelőtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik