MK: a Paks vagy a Kisvárda jut a Puskás Arénáig?

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 09:58
Lenzsér Bence elszánt, és úgy érzi, a Paks eljut a május 15-i Mol Magyar Kupa-döntőig (FOTÓ: TÖRÖK ATTILA)
A paksiak védője, Lenzsér Bence arra az élményre vágyik, amit a Puskás Arénában rendezendő döntő adhat meg a labdarúgóknak.


TÖRTÉNETE SORÁN MÁSODSZOR került a Magyar Kupa elődöntőjébe a Paksi FC. Ahhoz, hogy május 15-én a Puskás Arénában rendezendő döntőben is szerepelhessen, a Kisvárdát szükséges búcsúztatnia. Ha abból indulunk ki, hogy az élvonal 11. helyezettje ellen (amely aligha tudja elkerülni a kiesést) kell megtenni a fináléhoz vezető utolsó lépést, a paksi szimpatizánsoknak nem lehet okuk az elégedetlenségre, de talán helyesebb az a megfogalmazás, hogy nem lenne, ha a mérkőzést, mondjuk, alig több mint egy hónappal korábban rendezték volna meg. Talán sokan emlékeznek, március 3-án a Paks Böde Dániel két góljával 2–0-ra nyert az MTK Budapest vendégeként, és az sem adott okot az aggodalomra, hogy a következő fordulóban hazai pályán 1–1-re végzett a DVSC-vel. Öt győzelemből, egy döntetlenből és egy vereségből állt akkor a csapat tavaszi mérlege, vagyis semmi sem utalt arra, hogy a következő öt bajnokiját kivétel nélkül elveszti, ráadásul az utolsót, a Puskás Akadémia ellenit egészen kilátástalan futballal 5–0-ra…

„Az öltözőben beszélgetve arra jutottunk, mentálisan vagyunk magunk alatt – mondta csapata hétfői edzése előtt a paksiak védője, Lenzsér Bence. – Nyilván ott van a fejekben, hogy lerombolhatjuk, amit az idény nagy részében felépítettünk, de ami volt, elmúlt, még mindig ott állunk a dobogón, és egyetlen meccs­re vagyunk a kupadöntőtől. Muszáj kiharcolnunk a továbbjutást! Eddig is tudtuk, a Kisvárdának nincsenek rossz játékosai, ez az elmúlt hetekben eredményekben is megmutatkozott. Két évvel ezelőtt az Újpest elleni elődöntő is nehéz volt, a keddi is az lesz, ám át akarjuk élni a hangulatot élményt, amit a sorozat utolsó mérkőzése adhat a Puskás Arénában!”

A Kisvárda vezetőedzője, Feczkó Tamás a klub honlapjának beszélt a kupameccsel kapcsolatos reményeiről.

„Ebben a kupacsatában is egyetlen mérkőzésen dől el minden – mondta a szakvezető. – A Paks egész éves teljesítménye még így is meggyőző, dobogós helyen áll, harcban a nemzetközi porondért, amit a kupasorozaton keresztül is kivívhat. Ők két évvel ezelőtt már átélték azt, amire mi vágyunk, eljutottak a Puskás Arénáig. Velünk ez most először történhet meg, úgyhogy a motivációnknak erősebbnek kell lennie, szeretnénk ebből is profitálni. Ha már idáig eljutottunk, vágyunk arra, hogy bejussunk a fináléba.”

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
20.00: Paksi FC–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik