Adama Traoré a sérülése után újra dinamikusan futballozik

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 08:20
Adama Traorénak nagy tervei vannak az idény hátralévő részére (Fotó: Szabó Miklós)
Második bajnoki címét ünnepelheti a Ferencvárossal Adama Traoré. A zöld-fehérek mali válogatott szélsője sérülései miatt nehéz idény végéhez közeledik, pedig gyerekkorában azt sem tudta, mi az a fájdalom.

Visszatérése óta három mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett. Ráadásul úgy, hogy a Mezőkövesd otthonában (3–0) mindössze 13 percet töltött pályán, a Paks ellen (1–0) 18 percre szállt be, legutóbb Zalaegerszegen (3–2) kezdőként 55 percet futballozott. Adama Traoré nem sokat bíbelődött a formába lendüléssel, noha térdoperációja miatt a felkészülést gyakorlatilag teljes egészében ki kellett hagynia.

„Ismét dinamikusan futballozom – mondta lapunknak a 28 éves mali válogatott szélső, aki az idényben tíz bajnoki fellépésén hat gólt szerzett. – Már az edzéseken éreztem, újra hatékony vagyok, a helyzeteket jó százalékban értékesítem, nagyon vártam már, hogy ismét játsszak, labdába rúgjak. Hosszú hónapok teltek el a rehabilitációmmal, semmi másra sem figyeltem, csak arra, hogy újra pályán lehessek. Örülök, hogy jól alakult a visszatérésem.”

Nehéz hónapokon van túl. Gyerekkorában nem ismerte a fájdalmat, később, fiatal futballistaként a sérülések elkerülték, a mostani idényben azonban balszerencséje volt – kétszer is hosszú időre dőlt ki a sorból.

„A profi labdarúgónak nehéz megélnie ezeket az időszakokat. Nekem különösen az volt, hiszen egy idényen belül kétszer is megsérültem. Ilyenre nem is emlékszem a pályafutásomból. Nehéz feldolgozni ezeket a sérüléseket, és elviselni, hogy egész héten csak edzek, végzem az erősítő gyakorlatokat, a hétvégén azonban nincs mérkőzés. A lényeg, hogy lezártam végre ezt az időszakot, a hátralévő öt fordulóban szeretnék minél jobban játszani és újabb gólokat szerezni.”

A zöld-fehérek a tavasszal pazar formában futballoznak a bajnokságban, 11 meccsükből tízet megnyertek, csak a Puskás Akadémia ellen (1–1) veszítettek pontokat. A sorozatos győzelmek odáig repítették az FTC-t, hogy a hétvégén megvédheti bajnoki címét: ha szombaton a Kisvárda ellen is megszerzi a három pontot, lehet ünnepelni.

„Közel az újabb bajnoki cím, de nem szeretnék semmit sem elkiabálni. Meg kell nyerni a Kisvárda elleni meccset, az ünneplésen ráérünk azt követően gondolkodni. Figyelnünk kell, mert kemény ellenfél vár ránk, alighanem masszívan védekezik majd ellenünk, megpróbálja minél tovább kapott gól nélkül megúszni. Nagyszerű a tavaszunk, kár lenne elrontani. Előző állomáshelyemen, a Sheriff Tiraspolnál két bajnoki címet szereztem, a Fradival eddig egyelőre egy aranyérmem van, várom, hogy meglegyen a második is. Semmi kétség, megérdemeljük az újabb elsőséget, az idén is a miénk a legerősebb csapat. A keretünk tele van kiváló futballistával, élvezet edzésekre járni, az egymás közti játékok alkalmával is magas fordulatszámon pörgünk, gyorsan gondolkodunk.”

Az 54-szeres mali válogatott szélső családjával nagyszerűen érzi magát Budapesten, ha rajta múlik, jó ideig maradnak. A következő idényben ismét célba venné a Bajnokok Ligája-csoportkört, szerinte a Ferencváros van olyan erős, hogy versenyben legyen a legjobbakkal is.

„A BL a legrangosabb európai kupasorozat, a Fradi pedig márkás klub. Szeretnénk ismét bejutni a csoportkörbe, de egyelőre nem erre összpontosítunk. Most csak a Kisvárda elleni összecsapás lebeg a szemünk előtt, és ha jól teljesítünk, lehet ünnepelni az újabb bajnoki címet. Az öltözőben azt beszéltük, akárhogyan alakul a szombati meccsünk, az utána következő négyet is meg akarjuk nyerni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik