NB I: 15 év után visszavonult Farkas Ádám játékvezető

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.05. 11:20
A hétvégi volt az utolsó mérkőzése Farkas Ádám játékvezetőnek (Fotó: kisvardafc.hu)
15 év és 214 bajnoki után befejezte játékvezetői pályafutását Farkas Ádám, aki a Kisvárda–Ferencváros labdarúgó NB I-es mérkőzéen fújta utoljára a sípot.

A Kisvárda–Ferencváros mérkőzésen fújta utoljára a sípot Farkas Ádám játékvezető. A vendégek 3–1-es győzelmével véget ért találkozó volt Farkas 214. és ezzel együtt az utolsó bajnokija. A 42 éves játékvezető korban még bőven beleférne a folytatásba, de az utóbbi időben több sérülés is hátráltatta, így a visszavonulás mellett döntött.

Farkas 2009-ben lett tagja az első osztályú keretnek, hat évvel később már a FIFA-nál is az volt. A 2016-os franciaországi Eb-n Kassai Viktor csapatában alapvonali játékvezetőként a francia–román nyitómérkőzésen majd az olasz–svéd csoportmérkőzésen, végül a német–olasz negyeddöntőn is részt vett.

A 214 magyar bajnoki mérkőzéssel Farkas az örökranglista 13. helyén állva fejezi be pályafutását. „Elértem a kitűzött célt ezen az utolsó mérkőzésen is fogalmazott az M4 Sport kamerái előtt Farkas. – A legfontosabb dolgokkal tudtam foglalkozni: hogy jó ítéletek szülessenek” – mondta arról, hogy általában a mérkőzés végén érezni szokták a sporik, rendben volt-e vagy sem. És a búcsú, a segítői csapatával együtt rendben volt – ismerte el.

„Tizenöt évet töltöttem el az NB I-ben. Így visszatekintve rá olyan, mintha egy pillanat lett volna egész. Szinte gyerekként kezdtem el a játékvezetést, és megőszülve, kétgyermekes családapaként vonulok vissza” – fogalmazott Farkas. Az utódainak azt tanácsolta, hogy nem szabad feladni és minden mérkőzést úgy kell elkezdeni, mintha korábban semmi sem történt volna, hiszen a játékvezetőket egyszer szeretik, aztán pár perccel később közellenségekké válhatnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik